Tal med Nooshi Dadgostar

Lyssna när Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar håller tal på Järvaveckan i Stockholm.

Allians­frihet är tryggast för Sverige

Sveriges säkerhet och trygghet går först. Ett Natomedlemskap innebär nya hot och risker.

Läs mer här...

700 miljarder för klimatet

Klimatet kan inte vänta, och samhället måste gå före och visa vägen. Därför kräver Vänsterpartiet ett tioårigt moratorium för det finanspolitiska ramverket, vilket frigör 700 miljarder för investeringar i omställning.

Läs mer här

Solidari­­tet med Ukraina

Rysslands invasion av Ukraina har chockat hela världen. Vänsterpartiet driver på för ytterligare sanktioner. Vi står upp för folkrätten och alla länders rätt att försvara sig. 

Varje land och varje folk har rätt att bestämma över sig själva. Det är det vår plikt att komma till undsättning när vi nu ser ett brutalt anfallskrig mitt i Europas hjärta. Vi vill bland annat se ett stopp för rysk olja och gas.

Läs mer

Garanti­tillägget ska genom­­föras

Läs mer här

Aktuellt

Nyheter

Vänsterpartiet i Almedalen

Måndag eftermiddag den 4 juli är det Vänsterpartiets del av Almedalsveckan i Visby. Här kan du läsa om vad som…

En skola för elever och lärare, inte aktie­­ägare

Trettio år av marknadsexperiment har gjort den svenska skolan sämre. Läs mer om vad vinstjakten inneburit för elever, föräldrar och skolpersonal och varför vi tänker driva igenom ett förbud för alla vinstdrivande skolföretag.  

Läs mer...

Bli medlem i Vänster­­­­­partiet

Vänsterpartiet växer så det knakar. Förra året blev vi femtusen fler. Genom att vara medlem bidrar du till att göra vänstern starkare. Bli medlem idag!

Bli medlem!
Interaktiv karta över Vänsterpartiets distrikt Based on https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sverigekarta-Landskap.svg and licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic license.