• Hem
  • Grafisk profil
sida

Grafisk profil

Grafisk manual

Ladda ned Vänsterpartiets nya grafiska manual här (uppdaterad 2017)

Logotyp

Här kan du ladda ner vänsterpartiets logotyp i png- och eps-format. Logotypen finns i olika utförande för olika ändamål, beroende på om den ska användas i t.ex. en flerfärgsbroschyr eller på en viss bakgrund.

Valet av symbol inspirerades av tidigare revolutionssymboler, där just nejlikan användes vid revolutionen i Portugal. Färgen röd är historiskt förknippad med vänsterrörelser, socialism och vänsterkamp. Därför är rött den självklara färgen för Vänsterpartiet.

Ladda ner den nya logotypen:
– jpg- & gif-format
– tif-format
– eps-format
– HBTQ-logotyp


Mallar

Här kan du ladda ned redigerbara mallar för diverse ändamål, t.ex. flygblad, affischer och rapporter. Filerna finns som Adobe InDesign (.indd), PowerPoint (.ppt) och Word (.doc).

Typsnitt i mallarna
Mallarna använder typsnitten Libre Franlin och Times som från och med nu kommer att vara standard för all materialproduktion för Vänsterpartiet. Arial kan också användas istället för Libre Franklin.

Libre Franklin
Typsnittet Libre Franklin är licensierat under SIL Open Font License v1.1 och är därför fritt att ladda ned och använda i all produktion så som webb och i tryck. Du kan läsa mer om typsnittet på dess sida på github. På google fonts kan typsnittet hämtas för webb och här kan du ladda ned typsnittet till din dator.

InDesign
För att kunna använda InDesignmallarna krävs programmet Adobe InDesign.  Dessa mallar är låsta, för att editera en textruta eller liknande måste du hålla nere shift + ctrl (PC) eller shift + cmd (mac) och klicka på objektet.

Ladda hem mallarna (olika format):
Indesign
Indesign (äldre versioner av indesign)
Word
PowerPoint