Hoppa till huvudinnehåll

Grafisk profil

Grafisk manual

Ladda ner Vänsterpartiets uppdaterade grafiska manual här (uppdaterad 2024)

Ladda ner hela grafiska kitet här (uppdaterad 2024)

Logotyp

Vänsterpartiets logotyp finns i olika format för olika ändamål, beroende på om den ska användas i t.ex. en flerfärgsbroschyr, på webben eller på en viss bakgrund.

Valet av symbol inspirerades av tidigare revolutionssymboler, där just nejlikan användes vid revolutionen i Portugal. Färgen röd är historiskt förknippad med vänsterrörelser, socialism och vänsterkamp. Därför är rött den självklara färgen för Vänsterpartiet.

Följ anvisningarna i den grafiska manualen för användning av partiets logotyp.
Ladda ner Vänsterpartiets logotyp här


Mallar

Här kan du ladda ner redigerbara mallar för diverse ändamål, t.ex. spridbilder för sociala medier, flygblad, affischer och rapporter. Filerna finns för Adobe InDesign (.indd och .idml), Photoshop (.psd), PowerPoint (.ppt) och Word (.doc).

Typsnitt i mallarna
Mallarna använder typsnitten Libre Franklin och Times. Libre Franklin ska alltid vara närvarande i allt material från Vänsterpartiet. Times kan användas i längre brödtexter.

Libre Franklin
Typsnittet Libre Franklin är licensierat under SIL Open Font License v1.1 och är därför fritt att ladda ner och använda i all produktion såsom webb och i tryck. Du kan läsa mer om typsnittet på dess sida på github. På Google fonts kan typsnittet hämtas för webb och här kan du ladda ner typsnittet till din dator.

InDesign och Photoshop
För att kunna använda InDesign-mallarna krävs programmet Adobe InDesignÖppnas i nytt fönster. Dessa mallar är låsta, för att ändra en textruta eller liknande måste du hålla nere shift + ctrl (PC) eller shift + cmd (Mac) och klicka på objektet du vill ändra.

Mallarna finns även som psd-mallar vilket är att föredra för spridbilder till sociala medier. För dessa krävs programmet Photoshop.

Läs mer om mallar och bilder till sociala medier här.

Här finns Indesignmallar för valprofilen 2022.

För frågor om den grafiska profilen kontakta [email protected].