Vänsterpartiet växer - bli medlem du med!

Läs mer

Aktuellt

Vänsterpartiets Logotyp
Kongress 2022

Vänsterpartiets kongress blir digital

Vänsterpartiets kongress som skulle ägt rum på Folkets Hus i Stockholm den 4-6 februari kommer med anledning av den pågående…

Pensionerna måste upp

Vänsterpartiet för nu konstruktiva diskussioner med Magdalena Andersson. Vår inställning är att vi vill komma fram till en överenskommelse som bland annat ska innehålla väsentliga förbättringar för de pensionärer som har det sämst ställt.

Läs mer här

En skola för elever och lärare, inte aktieägare

Trettio år av marknadsexperiment har gjort den svenska skolan sämre. Läs mer om vad vinstjakten inneburit för elever, föräldrar och skolpersonal och varför vi tänker driva igenom ett förbud för alla vinstdrivande skolföretag.  

Läs mer...

Röd politik för grön omställning

Koldioxidutsläpp och arbetslöshet ska ned, den ekonomiska jämlikheten ska upp.

Läs hela budgeten här

Vänster­­partiet ställer krav på budgeten

Om regeringen ska få igenom den krävs i praktiken stöd från Vänsterpartiet. Vi presenterar våra krav i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Du kan läsa om vad vi kräver och se hela listan här.
Foto: Agnes Stuber

Bli medlem i Vänster­­­partiet

Vänsterpartiet växer så det knakar. Nu i sommar har mer än 5 000 nya medlemmar anslutit. Genom att vara medlem bidrar du till att göra vänstern starkare. Bli medlem idag!

Bli medlem!
Interaktiv karta över Vänsterpartiets distrikt Based on https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sverigekarta-Landskap.svg and licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic license.