Riksdagsgruppen

Mia Sydow Mölleby

Örebro

Ledamot i konstitutionsutskottet, ledamot i krigsdelegationen, ledamot i Riksrevisionens parlamentariska råd

Kontakt

[email protected]

070-633 71 89

Mia Sydow Möllebys personliga berättelse

Så länge jag kan minnas har jag reagerat väldigt starkt mot orättvisor. Jag växte upp i en förort till Stockholm och det var ganska många som hade det knapert. Jag gick på dagis och vi var inte så många som gjorde det i mitten på 60-talet.

När jag började skolan fick jag egen nyckel hem. Det funkade bra och min mamma jobbade nära där vi bodde så jag kunde gå dit om jag behövde. Jag kommer så väl ihåg hur andra ungars mammor snackade skit om oss och hur illa det minsann skulle gå för mig som hade en mamma som jobbade istället för att vara hemmafru. Det där att bedöma folk och fördöma andra människor utifrån deras position och ekonomiska möjligheter har jag reagerat väldigt starkt på sedan dess. Jag tyckte också att det var helt galet att folk skulle ha så olika villkor, en del hade nästan hur mycket som helst medan andra ungar hade väldigt knappa resurser. Alla behövde ju mat och kläder men det var inte alla som hade det.

Så för mig är det självklart att vara med i det parti som arbetar för jämlikhet och som vill skapa ett Sverige för alla – inte bara för de rikaste.