Program

Under de två dagarna kan du delta i över 60 programpunkter med studiosändningar, workshops, seminarier, samtal och mycket mer.

Nedan hittar du beskrivningar av innehåll och medverkanden i varje programpunkt och en tabell med rubriker, tider och rum.

Från kl. 20:00 på lördagen 13 november förvandlas paviljongen och stortorget till barer och dansgolv, och stora scen intas av liveakter. Inträdet kostar 100 kr för deltagare.

På fredagen 12 november hålls nätverksträffar. Läs mer här.

Du som är anmäld har fått en länk till ett formulär där du bokar in dig på programpunkter så att du sen har ett personligt program med alla händelser.

LÖRDAG 13 NOVEMBER

10:00-10:25 STORA SCEN: INVIGNING

Vi inleder helgen tillsammans framför stora scen där partiordförande Nooshi Dadgostar talar.

10:45-11:30 PASS 1
 • Studio V – Morgonstudion
  Välkommen till morgonstudion! Anna Herdy lotsar tittare och publik genom dagens snackisar och senaste nytt. Vi träffar gäster och talare ur programmet.
  Huvudgäst: Ida Gabrielsson, vice partiordförande
 • Framtiden är vår
  Nyliberalismen är död – kampen om dagordningen fortsätter. Vad innebär högerns allians med främlingsfientlighet? Och vart leder socialdemokratins kompromisser? Partisekreterare Aron Etzler beskriver varför Vänsterpartiet är alternativet för en politik där vi bygger landet tillsammans.


  Med: Aron Etzler, partisekreterare

 • Nordisk socialism
  Kan framtidens socialism inspireras av de nordiska ländernas erfarenheter av demokrati och välfärdsbygge? Ja, menar Pelle Dragsted i sin nya bok ”Nordisk socialism”. I denna programpunkt möts personer ur den danska, finska och svenska vänstern. Klimatförändringar, finanskriser och växande ojämlikhet får allt fler att ifrågasätta kapitalismen. Kan våra länder visa att en demokratisk ekonomi är möjlig? Hur skulle ett gemensamt ägande av banker och företag se ut? Och hur skapar vi en ekonomi som tillgodoser alla människors grundläggande behov?


  Med: Pelle Dragsted, fd. ledamot för Enhedslisten, Li Andersson, partiordförande Vänsterförbundet. Modereras av biträdande partisekreterare Hanna Gedin

 • Att skriva om klass, för klassen
  Möt Karin Nilsson från Sandviken som hyllas för sitt skrivande om utbrändhet och arbetets villkor och Johannes Klenell som tar LO-tidningens kultursidor till allt fler nya läsare. Arbetarlitteraturen är på väg tillbaka, vad är dess roll i nutid och framtid?


  Med: Arbetets kulturedaktör Johannes Klenell och Karin Nilsson, ordförande i föreningen Arbetarskrivare. Moderator är Kajsa Ekis Ekman.

 • Från klassrummet till riksdagen – vägar till en likvärdig skola
  Möt rektor Linnea Lindquist, verksam på Hammarkullsskolan, Göteborg, i ett samtal med Vänsterpartiets skolpolitiska talesperson Daniel Riazat. Linnea är den frustrerade skolpersonalens ansikte utåt, och den jämlika, kompensatoriska skolans främste försvarare. Hon är författare till boken ”En tickande bomb” som metodiskt går igenom den segregerade skolans orsak och verkan. Kom och lyssna och ta del av hur vi bygger en värdig skolpolitik – från riksdagen till klassrummet.


  Med: Rektor Linnea Lindquist, Daniel Riazat, riksdagsledamot och skolpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

 • Kampen mot dumpade anställningsvillkor vid offentlig upphandling
  Vi har på sett fackliga strider samband med att privata utförare vunnit upphandlingar genom att lägga bud som är under vad de kostar att driva verksamheten med kvalitet och goda arbetsvillkor för de anställda. Det har lett konflikt med de fackliga organisationerna. Arriva som driver Pågatågen i Skåne ville hyvla löner och anställningsvillkor och hotade t o m att säga upp SEKO:s huvudskyddsombud.


  Med: Marta Aguirre, SEKO och Partistyrelsen, Morgan Johansson, Vänsterpartiet Skånes fackliga utskott

 • Workshop: Partiföreningen i valrörelse
  Inspireras inför den lokala valrörelsen – om hur ni prioriterar utifrån valstrategin, vilka målsättningar kan ni välja och vad krävs för ett genomförande som ger resultat?


  Med: Stefan Lindborg, gruppledare för Vänsterpartiet Borås.

 • Workshop: Att vara gruppledare
  Hur gör vi för att utveckla gruppledarrollen i en kommun eller region? Kom och lyssna på  Linda Jonsson och Agneta Hansson som delar med sig av sina erfarenheter av att vara gruppledare för Vänsterpartiet.


  Med: Linda Jonsson, Vänsterpartiet Pajala och Agneta Hansson, Vänsterpartiet Skellefteå

 • Workshop: Att organisera i bruksortsområden
  Efter att Vänsterpartiet gått starkt framåt i storstäderna ska vi nu växa på fler håll, ett fokus är bruksortsområden. Nu ska vi vinna tillbaka väljare som lämnat det rödgröna blocket runt om i bruksortssverige och stärka vänsterns positioner i breda löntagargrupper i hela landet. En workshop om förutsättningar, strategier och arbetssätt för partiföreningen.

12:00-12:35 STORA SCEN: EN NY ROLL, EN STÖRRE BERÄTTELSE

Dagen då Vänsterpartiet fällde en statsminister, och sedan vann striden om marknadshyrorna, var en vändpunkt, som med gemensamma krafter kan göras till en vändpunkt för Sverige. Jenny Lindahl, kommunikationschef beskriver hur det är ett steg på vägen i den valstrategi som lagts upp – väljarna ska känna den tyngd de lägger in i vågskålen när de röstar på Vänsterpartiet, och hur det har betydelse för Sveriges framtid.

12:45-13:30 PASS 2
 • Facksnack
  En facklig talkshow med fokus på arbetet och dess villkor.


  Med: Sam Carlshamre.

 • Hur får vi alla med oss i omställningen?Det finns inget underskott på vacker retorik och ambitiösa mål för att rädda klimatet, men däremot ett allvarligt underskott i genomförandet av dem. Om omställningen i praktiken, hur vi hanterar motsättningarna, vem som ska betala och svaren för att både ställa om i den takt som krävs och skapa bättre livsvillkor.

  Med: Sandro Scocco, chefsekonom, Jonas Algers, Manifest tankesmie, Kristina Östman, Naturskyddsföreningen Modereras av Maria Forsberg, partistyrelsen

 • Konspirationsfeber
  Kent Werne, journalist och författare, berättar om sin nya bok Konspirationsfeber. Skapades coronaviruset av vaccinindustrin och Bill Gates? Är viruset ett biovapen? Bör skulden läggas på 5G-tekniken? Är pandemin rentav en gigantisk bluff? Varför tror folk på konspirationsteorier? Hur uppstår de? Vilka blir följderna?


  Med: Kent Werne, journalist och författare

 • Workshop: Kommunikationsstrategin på din ort
  Vänsterpartiets nya roll och strategi ska kommuniceras från alla håll, i alla riktningar. Hur kan du, din förening och din ort komma med i berättelsen? Leds av Nicklas Lundström, partistyrelsen
 • Workshop: Att sitta i majoritet i en kommun eller region
  Denna workshop handlar om erfarenheter av att sitta i majoritetsställning i en kommun eller region. Maria Holmquist och Isabell Mixter berättar om sina erfarenheter från respektive kommun/region.


  Med: Maria Holmquist, gruppledare i Piteå och Isabell Mixter, gruppledare i Sundsvall

13:30-14:15 PASS 3

Studio V Special – Marknadsskolan och segregationen
Fisksätra i Nacka har i år hamnat på polisens lista över utsatta områden. Strax intill ligger välbärgade Saltsjöbaden, känt inte minst från ”Solsidan”. Reportage med YoSie Rundkvist Chou, engagerad förälder, psykolog och lokalpolitiker som berättar om ett nytt försök att locka villabarnen att gå i samma skola som barnen i Fisksätra och undvika ”white flight”,  och skolforskaren Petter Sandgren, som forskar just om den ökande skolsegregationen.


Studiosamtal med gästerna: Linnea Lindquist, rektor på Hammarkullskolan i Göteborg, Tina Kentää, lärare och aktiv i Skolvänstern, Daniel Riazat, Vänsterpartiets utbildningspolitiska talesperson, m.fl. Programleder gör Åsa Mattsson.

 • Ett nytt sätt att vara vänster, tillsammans
  Vänsterpartiets valstrategi samlar människor från bruksort, miljonprogram, stad och land bakom samma projekt, genom en klassidentitet som inkluderar. En programpunkt om klassmobilisering i vår tid, svaren på varför många arbetare lämnat arbetarrörelsens partier och hur ett nytt sätt att vara vänster på tillsammans skapas.


  Med: Ida Gabrielsson, vice partiordförande, Tommy Wreeth, ordförande Transport och Lisa Pelling, författare till ”Det svenska missnöjet”

 • Samhällsbärarna
  Arbetsvillkoren måste förbättras för att attrahera personal inom hälso- och sjukvården och äldreomsorgen. Underbemanningen riskerar patientsäkerheten och personalens hälsa. Ett seminarium om välfärden och kvinnors arbetsvillkor, före, under och efter pandemin.


  Med: Ciczie Weidby, riksdagsledamot Vänsterpartiet, Agneta Leander, En annan vård är möjlig och Marie Wiberg, undersköterskeupproret. Modereras av Emil Broberg, SKR

 • Workshop: Roligare möten!
  I förra valrörelsen lyckades vi fixa större och roligare möten än någonsin. Vi har också värvat fler medlemmar än någonsin på många håll har vi fler medlemmar än någon kan minnas. Var med och prata om hur vi tar med erfarenheter och utvecklar både engagemanget och våra egna möten framåt.


  Med: Lisa Claesson och Maria Forsberg från Partistyrelsen

 • Workshop: Kommunikationsstrategin på din ort
  Vänsterpartiets nya roll och strategi ska kommuniceras från alla håll, i alla riktningar. Hur kan du, din förening och din ort komma med i berättelsen? Leds av Nicklas Lundström, partistyrelsen

14:25-15:00 STORA SCEN: UPPGIFTER FÖR EN VÄXANDE VÄNSTER

Ida Gabrielsson, vice partiordförande i samtal med Kirsti Bergstø, vice partiordförande för Sosialistisk Venstreparti i Norge vars val i höst slutade i rödgrön seger. Om att sätta en agenda för hopp, omställning och utveckling som kan mobilisera stad och land och som förmår utmana högerpopulismen.

15:30-16:15 PASS 4
 • Studio V – Att regera från vänster
  Varje land i Norden leds nu av en socialdemokratisk eller vänsterregering. I ett samtal som leds av Anna Herdy diskuterar Nooshi Dadgostar, Li Andersson och en representant från norska Sosialistisk Venstre vad vänstern kan åstadkomma i regeringsställning.


  Huvudgäster: Nooshi Dadgostar, partiordförande Vänsterpartiet och Li Andersson, partiordförande Vänsterförbundet (Finland)

 • Om skjutningarnaÖver 40 människor har skjutits ihjäl i Sverige det senaste året, ofta barn och ungdomar. Vart går vi nu och vad kan bli Vänsterpartiets roll i det samhälle och de orter som drabbas?

  Med: Nicolas Lunabba, Hela Malmö, Anna Hedlund, forskare vid Lunds Universitet, Clara Lindblom, borgarråd för Vänsterpartiet i Stockholms stad, modereras av Lina Mohageb.

 • Trygg på jobbet, stark i samhället
  Trygga löntagare är centralt för jämlikheten och livsvillkoren i hela samhället, på samma sätt påverkas vi alla av utvecklingen med försämrad arbetsrätt,  lönedumpning och splittringspolitik. Under denna programpunkt samtalar Ali Esbati och Tommy Wreeth om hur en ny riktning mot mer trygghet kan tas ut.


  Med: Ali Esbati, riksdagsledamot och arbetsmarknadspolitisk talesperson för Vänsterpartiet och Tommy Wreeth, ordförande i Transportarbetareförbundet

 • Vårdstölden: Hur den privata välfärden tar från det gemensamma
  Vad händer när 650 000 personer, en tiondel av Sveriges vuxna, tecknar privat vårdförsäkring? I boken Vårdstölden visar John Lapidus hur det gemensamma har fått sällskap av ett dolt alternativ; halvprivata lösningar. Vi har ett vägval: Att reparera det gemensamma genom skattefinansiering, till gagn för alla. Eller ett scenario där höginkomsttagare ges ytterligare incitament att söka sig till privata lösningar. Kom och lyssna på författaren till boken med kommentarer av Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro och Karin Rågsjö, hälsopolitisk talesperson för Vänsterpartiet.


  Med: John Lapidus forskare och författare, Sineva Ribeiro ordförande Vårdförbundet, Modereras av Karin Rågsjö, hälsopolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

 • Independent living/Full rulle
  Hur får vi in funkisperspektivet inom alla politikområden? I samhället finns olika hinder som inskränker självbestämmandet och begränsar delaktigheten för personer med funktionsnedsättning. Vi vill ha ett samhälle för alla, där alla människor är delaktiga på lika villkor oavsett funktionsförmåga. En livepoddinspelning med podden Full Rulle, Synskadades Riksförbunds Anna Quarnström och Maj Karlsson, socialpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.


  Med: Anna Quarnström, förbundsjurist Synskadades Riksförbund, Maj Karlsson, riksdagsledamot samt Tobias Holmberg och Emma Åstrand, Full rulle.

 • Workshop: Kommunpolitisk valplattform
  Hanna Gedin och Saga Carlgren har i Partistyrelsen varit med och tagit fram förslaget till valplattform. Här kommer de med tips för hur ni får till en lokal berättelse som hänger samman med den centrala, och på så vis skapar en lokal valplattform.


  Med: Hanna Gedin, Saga Carlgren

 • Workshop: Budgetaktivism
  Kommunpolitikerna Patrik Liljeglöd, Falun, Emma-Lina Johansson, Malmö och Samuel Gonzales Westling, Hofors, kommer med sina bästa tips för det kommunala budgetarbetet. De bidrar med sina erfarenheter från kommuner i olika storlekar och egna budgetprocesser, så passa på att ta med inspiration till ert arbete i hemkommunen också.


  Med: Emma-Lina Johansson, Patrik Liljeglöd och Samuel Gonzales Westling

 • Workshop: Internfeministiskt arbete
  Hur kommer det sig att vi fortfarande dras med härskartekniker, ojämställda talarlistor och att alltför många kvinnor slutar sina uppdrag i förtid? Välkomna till ett rum där vi vill lyssna på vad ni har för tankar om hur arbetet med internfeminismen kan utvecklas i vår partiorganisation.


  Med: Vänsterpartiets styrgrupp för kvinnors organisering

 • Workshop: Sociala medier – så stärker ni förtroendet för partiföreningen
  Våra sociala medier-konton är en av de mest centrala och användbara kanalerna, men vad ska prioriteras och vad fungerar bäst trots att algoritmerna förändras? Om hur en hållbar sociala medier-strategi och -planering kan läggas upp för partiföreningen. Leds av Aysha Jones, PR-strateg och Elin Morén, kommunikatör Vänsterpartiet Storstockholm

16:45-17:20 STORA SCEN: EN INDUSTRINATION STÄLLER OM

Sverige byggdes en gång starkt och jämlikt genom investeringar i industri, kunskap och lokalsamhällen. Genom klimatomställningen kan politiken ta ansvar igen och skapa villkor för människor, miljö och jobb som tar Sverige ur klimatkrisen, mot full sysselsättning och ett samhälle som håller samman. Chefsekonom Sandro Scocco samtalar med Niklas Johansson, kommunikationsdirektör på LKAB och Åsa-Pia Järliden, ekonom hos LO.

SÖNDAG 14 NOVEMBER

09:00-09:45 PASS 1
 • Studio V – morgonstudion
  Välkommen till morgonstudion! Sam Carlshamre lotsar tittare och publik genom dagens snackisar och senaste nytt. Vi träffar gäster och talare ur programmet.


  Huvudgäst: Jonathan Smucker

 • Jämlikhetens byggstenar
  Vänsterpartiet har inlett en ambitiös och långsiktig process för att ta fram en ny politik där treenigheten  kunskaplyft, starka och trygga löntagare och hållbara investeringar utgör byggstenar för att utveckla samhället och bli en vändpunkt för den ekonomiska politiken. Sandro Scocco är sedan 2020 chefsekonom och berättar om arbetet i samtal med Lisa Gemmel från tankesmedjan Katalys som bl a givit ut Klass i Sverige.


  Med: Sandro Scocco, chefsekonom Vänsterpartiet, Lisa Gemmel, Tankesmedjan Katalys

 • Vid förhandlingsbordet – från taktik till resultat
  Vänsterpartiet har blivit en politisk kraft att räkna med: i regeringsförhandlingar, i kommuner och regioner. Med ett decennium av regeringsförhandlingar i ryggen, är vår ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson en nestor på området. I ett samtal med Carina Örgård, oppositionsråd och gruppledare för Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen får publiken ta del av taktiken och strategin bakom kulisserna.


  Med: Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson och Carina Örgård, oppositionsråd (v) Västra Götalandsregionen.

 • Lokal klimatpolitik – strand och skog
  Ett starkt strandskydd och skydd av värdefull skog är avgörande för den biologiska mångfalden och viktigt för klimatet. Hur ska vi arbeta med den lokala klimatpolitiken, som är en viktig del av hela samhällets arbete mot klimatförändringarna? Ser lösningarna lika ut i hela landet? Blir landsbygden vinnare eller förlorare?


  Med: Mia Svedäng, Naturskyddsföreningen, Paul Christensson, vice ordförande LRF Modereras av Birger Lahti

 • Det självklara partiet för arbetare att gå med i och rösta på
  I det strategidokument som antogs på Vänsterpartiets kongress 2020 slog vi fast att vår målsättning är att minst 50 procent av alla i arbetaryrken ska se sig som vänster år 2030 och att minst 20 procent ska sympatisera med Vänsterpartiet. Vänsterpartiet har inlett en långsiktig satsning på att bygga upp vårt fackliga arbete och på att bygga upp vårt förtroende som arbetarparti har kommit en bit på vägen men har långt kvar. Hur blir Vänsterpartiet det självklara partiet för arbetare att gå med i och rösta på?


  Med: Kajsa Bysell (ordförande HRF Stockholm-Gotland), Sofia Södergren Poikulainen (ordförande Transport Avd.5 och Vänsterpartiets partistyrelse), Jan-Olov Carlsson (IF Metall Volvo Lastvagnar Umeå) och Ida Gabrielsson (Vänsterpartiets vice ordförande).

 • Workshop: Hållbar tillväxt?
  Kan vi stoppa klimatkrisen och samtidigt ha en ekonomisk tillväxt? Är det möjligt att förena tillväxt och ökat välstånd med en hållbar miljö? Utan kapitalism och utan imperialism? Workshop med ledamöter ur programkommissionen där deltagarna får chans att lyfta vilka perspektiv som de tycker är viktiga att belysa eller lyfta i programmet.


  Med: Programkommissionen

 • Workshop: Att vara gruppledare
  Hur gör vi för att utveckla gruppledarrollen i en kommun eller region? Kom och lyssna på  Brith Fäldt och Agneta Hansson som delar med sig av sina erfarenheter av att vara gruppledare i en kommun.


  Med: Linda Jonsson och Agneta Hansson, Vänsterpartiet Skellefteå

 • Workshop: Partiföreningen i valrörelse
  Inspireras inför den lokala valrörelsen – om hur ni prioriterar utifrån valstrategin, vilka målsättningar kan ni välja och vad krävs för ett genomförande som ger resultat?


  Med: Stefan Lindborg, gruppledare för Vänsterpartiet Borås

 • Workshop: Sociala medier – så stärker ni förtroendet för partiföreningen
  Våra sociala medier-konton är en av de mest centrala och användbara kanalerna, men vad ska prioriteras och vad fungerar bäst trots att algoritmerna förändras? Om hur en hållbar sociala medier-strategi och -planering kan läggas upp för partiföreningen. Leds av Aysha Jones, PR-strateg och Elin Morén, kommunikatör Vänsterpartiet Storstockholm

10:00-10:35 STORA SCEN: BORTOM MARKNADSSKOLAN

Elever, lärare och samhälle har rätt att förvänta sig bättre än en skola där konkurrens, vinstuttag och orättvisor styr. Partiordförande Nooshi Dadgostar, Åsa Fahlén, ordförande i Lärarnas Riksförbund, Linnea Lindquist, rektor Hammarkullen och Li Andersson, utbildningsminister i Finland reder ut hur framtidens skola, där lärande och arbetsmiljö sätts främst, ser ut.

11:05-11:50 PASS 2
 • Studio V – Framåt från vändpunkten sommaren 2021
  Om hur det gick till när kampen mot marknadshyrorna vanns och blev en vändpunkt för vilken roll folkrörelserna kan spela tillsammans med Vänsterpartiet.


  Huvudgäst: Marie Linder, förbundsordförande hyresgästföreningen

 • För systerskap i tiden
  Att dela erfarenheter och framtidsdrömmar är ovärderligt för den feministiska rörelsen, vad betyder det idag, för en rörelse som ska spegla den verklighet som delas av kvinnor trots politiska motgångar och krafter som vill splittra? Vi möter fyra lika och olika kvinnor i samtal med Aysha Jones, aktivist och mamma-bloggare.


  Med: Eva-Britt Svensson, pensionär och regionpolitiker, Liv Emanuelle Söderberg, tonårsmorsa och gemenskapsorganisatör och Frida Tånghag, förtroendevald i HRF-klubben Gothia Towers. Modereras av Aysha Jones.

 • Om man älskar frihet: tankar om det politiska
  I Nina Björks nya bok utforskar hon politik och filosofi i människors liv, bortom dagspolitiken. Hennes kritik mot liberalismen är skarp och välformulerad. Boken sprudlar av energi, intellektuell fantasi och förklaringskraft.


  Med: Nina Björk, författare och Susanna Göransdotter, programkommissionens sammankallande. Modereras av Leonidas Aretakis, chefredaktör Flamman

 • Bortom koloniseringen av Norrland
  Hela landet är historiskt och framåt beroende av de naturtillgångar, orter och människor som befinner sig i norr. Hur kan dessa värden också stanna kvar och berika lokalt? Po Tidholm och Linda Jonsson diskuterar nutid, framtid och dåtid kring glesbygd och hållbar utveckling.


  Med: Po Tidholm, journalist och författare, Linda Jonsson, gruppledare Vänsterpartiet Pajala. Modereras av Birger Lathi, landsbygdspolitisk talesperson i Vänsterpartiet

 • Ingen ska lämnas ensam med hot och hat
  Oönskade kontakter, hot och hat begränsar det politiska engagemanget för aktiva, Vänsterpartiet är inget undantag. 2021 anlitades därför Make Equal för att genom intervjuer undersöka hur det tar sig uttryck. Under programpunkten tar publiken del av Make Equals slutrapport, och en diskussion om hur vi kan utveckla arbetet med att hantera händelser av hat och hot mot aktiva i Vänsterpartiet.


  Med: Make Equal, Vänsterpartiets styrgrupp för kvinnors organisering

 • Workshop: Engagera de nya medlemmarna!
  Vad kan man göra för att nya medlemmar snabbt ska komma in föreningens verksamhet och hitta sin plats? Med inspiration från hur Vänsterpartiet Nacka har strukturerat sitt mottagande av nya medlemmarna får deltagarna göra övningar där man kan komma fram till hur man bäst tar emot nya medlemmar så att de kommer in i partiets verksamhet och sociala gemenskap.


  Med: Lisa Rasmussen, organisationsenheten och Birgit Hansson, Vänsterpartiet Nacka

 • Workshop: Ring väljare och aktivister – ringstuga steg för steg
  Telefonen är ett av vårt viktigaste verktyg för att engagera våra medlemmar och för att övertyga väljare om att rösta på Vänsterpartiet i valrörelsens slutspurt. I valet 2018 gjorde telefonkampanjen en statistiskt säkerställd skillnad där tillräckligt många samtal ringdes. De senaste tre åren har Zetkin Foundation varit med och organiserat ca 20 ringstugor i fem valrörelser i två länder. Här delar vi med oss steg för steg hur ni gör för att organisera den bästa telefonkampanjen.


  Med: Nathalie Söderberg, Zetkin Foundation

 • Workshop: Att sitta i majoritet I en kommun eller region
  Denna workshop handlar om erfarenheter av att sitta i majoritetsställning i en kommun eller region. Maria Holmquist och Isabell Mixter berättar om sina erfarenheter från respektive kommun/region.


  Med: Maria Holmquist, gruppledare för Vänsterpartiet Piteå och Isabell Mixter, gruppledare för Vänsterpartiet Sundsvall

 • Workshop: Att organisera i miljonprogramsområden
  Enligt valstrategin ska Vänsterpartiet satsa särskilt på att mobilisera människor i s k miljonprogramsområden. För många av oss är det samma områden som vi bor i, arbetar i eller på annat sätt är engagerade i, för vissa partiföreningar är det områden som kräver mer omsorg. På den här workshoppen pratar vi om våra strategier, både politiskt och organisatoriskt.
12:00-12:45 PASS 3
 • Livepodd: Scocconomics
  Du vill ha bättre koll när du lyssnar på ekonominyheterna. Du vill ha argument och kött på benen i debatten. Lyssna när Sandro Scocco och Jenny Lindahl snackar om pengar & politik i podden Socconomics, som bytt namn från Nya pengar & politik (eller som de säger om Ullevi: Gamla Nya Pengar & politik)
 • Nästa steg i bostadspolitiken?
  Tillsammans med en fantastisk rörelse vann Vänsterpartiet sommarens strid om marknadshyror. Framför oss ligger en av vår tids mest centrala utmaningar – att vända utvecklingen till allas rätt till en bostad. Vad innebär den senaste tidens händelser för frågorna och för hyresgäströrelsen?


  Med: Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen, Ilhan Kellecioglu, Ort till ort, Momodou Malcolm Jallow, bostadspolitisk talesperson för Vänsterpartiet. Modereras av Daniel Carlenfors.

 • Valrörelse i hela landets miljonprogramsområden
  En av de centrala målgrupperna i Vänsterpartiets valstrategi är de som bor i så kallade miljonprogramsområden, som vi hittar i eller utanför de flesta städer i hela Sverige. Under denna programpunkt träffar vi lokala rörelsepersoner från olika delar av landet som tillsammans med partiledningen diskuterar hur rörelsebyggande i dessa områden ser ut.


  Med: Ilyas Hassan, partistyrelsen, Hanna Gedin, Biträdande partisekreterare, Nicolas Lunabba, Hela Malmö”och Hidaya El Harfaoui, Rädda Barnen.

 • Ledarskap – Din utveckling blir organisationens utveckling
  Hemligheten bakom mer engagemang i partiet är kanske inte lika hemlig som du tror. Shawn Goodell, ansvarig för Vänsterpartiets nya ledarskapsutbildning, pratar om vikten av ledarskapsutveckling runtom i partiet, vad det kan ge oss alla och hur vi kan börja med det nu.


  Med: Shawn Goodell, organisationsenheten

 • Workshop: Internfeministiskt arbete
  Hur kommer det sig att vi fortfarande dras med härskartekniker, ojämställda talarlistor och att alltför många kvinnor slutar sina uppdrag i förtid? Välkomna till ett rum där vi vill lyssna på vad ni har för tankar om hur arbetet med internfeminismen kan utvecklas i vår partiorganisation.


  Med: Vänsterpartiets styrgrupp för kvinnors organisering.

12:40-13:25 PASS 4
 • Studio V Special – högerextremism och antirasistisk organisering
  Ali Esbati och America Vera-Zavala i samtal om sina respektive böcker “Man kan fly en galning men inte gömma sig för ett samhälle” och “Svartskalle – en svensk historia”. Vi träffar också ”Röda Rummet” – riksdagsledamöterna Lorena Delgado Varas, Momodou Malcolm Jallow, Daniel Riazat och Tony Haddou – för att resonera om antirasistisk organisering.Programleds av Åsa Matsson.


  Med: Ali Esbati, America Vera-Zavala, Lorena Delgado Varas, Momodou Malcolm Jallow, Daniel Riazat och Tony Haddou

 • En riktig arbetslinje kräver trygghet
  Hur ska pensionerna och trygghetsystemen bli en valfråga? Efter år av dränerade socialförsäkringar och fokus på att ”det ska löna sig att arbeta” behöver arbetarrörelsen lyfta den verkliga arbetslinjen med trygga pensioner och försäkringar i valrörelsen, hur ska vi se till att det blir fokus i valet?


  Med: Lisa Gemmel, tankesmedjan Katalys, Ida Gabrielsson, vice partiordförande Vänsterpartiet

 • Feministisk kamp – från Sölvesborg till Madrid, via Warszawa och Bryssel
  Ett samtal om den feministiska rörelsen i Europa och rätten att bestämma över våra kroppar. Hur vårdar och skyddar vi våra rättigheter, i Sverige och Europa, och vad gör vi när de hotas av en alltmer konservativ och nationalistisk höger? Det handlar om frihet från våld och trakasserier, det handlar om rätten till sin sexualitet, tillgång till god förlossningsvård och sexuell och reproduktiv hälso- och sjukvård.


  Med: Malin Björk, EU-parlamentariker för Vänsterpartiet, Noelia Igarea, Spanien och Marta Lempart, Polen. Modereras av Maj Karlsson

 • Workshop: Budgetaktivism
  Kommunpolitikerna Patrik Liljeglöd, Falun, Emma-Lina Johansson, Malmö och Samuel Gonzales Westling, Hofors, kommer med sina bästa tips för det kommunala budgetarbetet. De bidrar med sina erfarenheter från kommuner i olika storlekar och egna budgetprocesser, så passa på att ta med inspiration till ert arbete i hemkommunen också.


  Med: Emma-Lina Johansson, Patrik Liljeglöd och Samuel Gonzales Westling

 • Workshop: Så vinner vi vårddebatten
  Sjukvården och äldreomsorgen kommer stå i valrörelsens debattcentrum, nu mer än någonsin i kölvattnet av pandemin. Var med och utveckla både dina egna och vänsterns övergripande strategi för att vinna vårddebatten.


  Med: Karin Rågsjö, riksdagsledamot och sjukvårdspolitisk talesperson, och Sara Svensson, regionråd i opposition i Skåne.

13:55-14:40 STORA SCEN: AVSLUTNING

Vi avslöjar nyheter, knyter ihop helgen och bjuder in publiken till ett fartfyllt avsked som sätter ton och takt för valåret.

Dela den här sidan:

Kopiera länk