Hoppa till huvudinnehåll

Vänsterpartiets 44e kongress avslutad

Det är tillsammans vi bygger framtiden. Så inleds Vänsterpartiets valplattform. Det är en offensiv plattform som innehåller politik för mer jämlikhet, jämställdhet och en snabbare klimatomställning.

Trots restriktioner och tekniska utmaningar har Vänsterpartiet genomfört sin 44:e kongress. Runt om i landet har de valda ombuden följt kongressen digitalt och tillsammans har de arbetat fram den plattform som Vänsterpartiet kommer att gå till val på. Ombuden har också valt Nooshi Dadgostar att fortsätta leda partiet och avtackat Ulla Andersson efter många års tjänst som ekonomisk-politisk talesperson.

Kongressen avslutades med ett tal av Nooshi Dadgostar. I talet betonade hon varför en röst på Vänsterpartiet är så viktigt och riktade sig specifikt till de som kanske inte tidigare hade röstat på Vänsterpartiet.

– Så du som tappat tilltron. Känt dig sviken. Gör det du kanske aldrig trodde du skulle göra. Pröva det som kanske känts långt bort eller otänkbart. Lägg din röst på Vänsterpartiet i år. Det är inte epiteten som är det viktiga. Ord förändrar inget. Det gör handlingen. Döm oss på det vi åstadkommer. Håll oss vid våra löften. Vi kommer vårda din röst vid varje givet ögonblick. Vi håller det vi lovar.

Du kan läsa hela talet här.