Hoppa till huvudinnehåll

V i Järfälla samarbetar med Hyresgästföreningen

Vänsterpartiet i Järfälla kontaktade Hyresgästföreningen under hösten för att gemensamt skapa opinion för att bygga fler hyresrätter.

– Vi träffade deras AU, berättar Peter Bloch från Vänsterpartiet, och kontaktade senare även Socialdemokraterna och Miljöpartiet för att höra deras intresse. Jag gjorde förslag till kampanjplan liksom förslag på affisch och vykort .
– Vi beslöt senare att varje organisation ansvarar för en en månad var fram till valet med start i april i år och fram till valet är det 18 månader. Så det bli alltså en 18 månaders kampanj sammanlagt, förklarar Peter.

Men Vänsterpartiet har gjort mer.
– Vi startade valrörelsen i april i år med ett torgmöte om miljö, nästa handlade om bostäder. Den 1juni startade Vänsterpartiet i Järfälla startade också en lokal namninsamling mot mot vinster i välfärden på ett torgmöte.

– Det är ett bra sätt att få igång diskussioner och de flesta skriver på. En valvinnarfråga för oss, säger Peter Bloch. På mötena har vi använt oss av dialogsamtal, vi har haft ungdomar som spelar musik mellan talen. Det har också varit en träning för medlemmar att tala offentligt.

Nästa torgmöte blir den 24 augusti. Och sedan ska V i Järfälla försöka få igång en nationell namninsamling på nätet mot vinster i välfärden.

Losita Garcia