Hoppa till huvudinnehåll

Så vinner vi valet – Vänsterdagarna i Malmö

SÅ VINNER VI VALET med inriktning på de lokala och regionala valen är huvudingrediensen på Vänsterdagarna.

Hur går tankarna inför Vänsterdagarna?
– Vi träffas för att stärka och utveckla Vänsterpartiets politik på regional och lokal nivå. Det är själva uppgiften, säger Emil Broberg. Träffen riktar sig alltså inte bara till parlamentariker utan till alla som är aktiva lokalt överhuvudtaget.
– Om man jämför med kongressen så ger det här också en bättre möjlighet att diskutera och utveckla partiets politik, säger han. Kongressen har andra ramar.

Vad tror du blir de viktigaste frågorna?
– Det kommer att vara ”så vinner vi valet” med inriktning på de lokala och regionala valen. Frågorna kommer bland annat att gälla arbetsrätt, feminism, en välfärd fri från kommersiella intressen.
– Men vi kommer också att diskutera hur man kan föra ut partiets politik lokalt, vi får en mer handfast utbildning i hur själva arbetet kan göras framgångsrikt. Kort och gott hur man vinner ett val. Därför är det viktigt att alla som är aktiva kommer.

Hur många kommer delta?
– Vi räknar med att fördubbla oss.i jämförelse med tidigare år, 500-600 deltagare i varje fall. Programmet kommer att vara bra och brett och samtidigt ska vi försöka pressa kostnaderna.

Någon hälsning tillaktiva på lokalnivå?
– Är man intresserad av att lyckas i valet 2014 så ska man vara med på Vänsterdagarna!

Emil Broberg är Vänsterpartiets gruppledare i SKL och ledamot i styrgruppen för Vänsterdagarna.

Läs mer på: http://www.vansterpartiet.se/vansterdagarna2013