Kongress 2020

Nooshi Dadgostar valdes till ny partiledare

Vänsterpartiets kongress valde i dag enhälligt Nooshi Dadgostar till ny partiledare.

– Att bli vald till ordförande för Vänsterpartiet är det finaste uppdrag en vanlig tjej från Göteborg kan få. Jag ser fram emot att tillsammans med medlemmarna se till att Vänsterpartiet får en avgörande roll i svensk politik framöver, säger Vänsterpartiets nyvalda ordförande Nooshi Dadgostar.

– Vi står inför stora utmaningar, människor har tappat tron på politikens möjligheter att förändra. Det vill jag ändra på. Jag vill visa att det går att skapa ett samhälle som hänger ihop. Där det är lätt att få jobb och där den som arbetar är trygg på jobbet. Där den som går i skolan får vara barn och ingen vinstmaskin. Där den som slitit ett helt arbetsliv får en pension som det går att leva på, säger hon.

Nooshi Dadgostar har suttit i riksdagen sedan 2014 och har varit vice partiledare sedan 2018. Under sina år i riksdagen har hon även varit talesperson i bostadsfrågor och socialförsäkringar, samt lett den statliga utredningen ”Ett snabbare bostadsbyggande”. Hon har en bakgrund inom kommunpolitiken i Botkyrka, samt i Ung Vänster, där hon varit vice ordförande. Nooshi Dadgostar var också en av de ledande personerna i rörelsen Alby är inte till salu, som protesterade mot kommunens utförsäljning av hyresrätter i Botkyrka.

Dela den här sidan:

Kopiera länk