Nyheter

Nooshi Dadgostar höll 1 maj-tal om jobb och jämlikhet

Nooshi Dadgostar höll idag sitt första 1 maj-tal som Vänsterpartiets partiledare. I partiets direktsända firande pratade hon om välfärd, jobb och jämlikhet.

Nooshi Dadgostar inledde med att tala om hur nedskärningar och privatiseringar hade försvagat Sveriges beredskap när coronapandemin bröt ut. Regeringens sätt att hantera pandemin byggde på en idé om att välfärden fortfarande fungerar som den ska – men det gör den inte.

”Detta är vad trettio år av nyliberal ekonomisk politik gjort med vårt samhälle. All den framtidstro som byggdes upp med politiska reformer som stadigt ökade både välståndet och jämlikheten i vårt land under efterkrigstiden kastades överbord på 90-talet”, sa Nooshi Dadgostar.

Däremot lyfte Nooshi Dadgostar fram insatserna som vanliga människor gjort, allt ifrån taxichauffören Bassam till distriktssköterskan Lena.

Nooshi Dadgostar talade också om hur det är vanliga människors arbete som bygger Sverige rikt, och att det behövs en större engagemang för jobben och industrierna i hela Sverige:

”90-talets sparpolitik vandrar som en zombie i regeringskansliet korridorer, det är dags att slänga ut stackarn och inse att en ny storhetstid för svensk industri och sysselsättning kräver att vi satsar offensivt.”

Läs textversionen av talet här.

Läs om våra andra arrangemang på 1 maj här, till exempel 1 maj-tågpodden.

Dela den här sidan:

Kopiera länk

Prenumerera på nyhetsbrev