Nyheter
Porträttbild på vår bostadspolitiska talesperson Nooshi Dadgostar mot grå bakgrund

Nooshi Dadgostar föreslås bli partiordförande

Vänsterpartiets valberedning föreslår Nooshi Dadgostar till partiledare. Beslut tas av kongressen i månadsskiftet oktober-november.

– Nooshi Dadgostar är erfaren, kunnig och drivande. Hon har en politisk skärpa och bredd som få kan matcha i svensk politik. Hon vinner både debatter med motståndare och förtroende i mötet med människor, säger Håkan Eriksson, sammankallande i valberedningen. Han fortsätter:

– Hon har lång erfarenhet av vår rörelse. Från första organiseringen i Ung Vänster på Hisingen i Göteborg på slutet av 90-talet, till dagens ledarroll som vice partiordförande och riksdagsledamot.

Hon har stark bakgrund och erfarenhet av såväl aktivism som tuffa förhandlingar i parlamenten. Oavsett i vilket sammanhang man möter Nooshi Dadgostar slås man av hennes driv. Och att kampen för socialism och feminism blir konkret, aldrig främmande. Det gäller oavsett om det är i det politiska arbetet för ekonomisk rättvisa, den utomparlamentariska hyresrättskampen eller som statlig utredare

– Tillsammans med övriga i partistyrelsen kommer hon inkluderande och transparent, men också med stark integritet, leda arbetet att utveckla partiet med den riktning som kongressen lägger. Nooshi är den som kan leda ett växande vänsterparti, leda en vänster som spelar en ny roll och tar större utrymme i svensk politik. Därför föreslår vi i valberedningen att kongressen väljer Nooshi Dadgostar till partiordförande, säger Håkan Eriksson.