Kongress 2020

Jonas Sjöstedt inledde Vänster­partiets kongress

Vänsterpartiets digitala kongress startade idag. Jonas Sjöstedt inledde med ett tal om klimatfrågor, arbetsrätt och utmaningarna från den yttersta högern.

Jonas Sjöstedt öppnade Vänsterpartiets kongress med ett tal som tog upp både coronkrisen, klimatet, arbetsrätten och hur Vänsterpartiet fått igenom reformer som spelar roll i människors vardag.

Jonas Sjöstedt talade också om den aktuella LAS-frågan:

– Vi kan inte acceptera att regeringen och samarbetspartierna kör över kassörskor, undersköterskor och byggjobbare. Stefan Löfven måste backa. Kör inte över LO med lagstiftning. Ska det vara så svårt?

I slutet av talet summerade Jonas Sjöstedt sin partiledarperiod.

– Det har varit en glädje att en tid få gå längst fram och företräda vår rörelse. Jag kan inte tänka mig något finare uppdrag. Tack för att ni gav mig det förtroendet.

Jonas Sjöstedt lovade också att fortsätta vara en engagerad partimedlem och ”ta ett pass i valstugan” i nästa valrörelse.

– Jag kommer att fortsätta kämpa för det vi tror på. Det anständiga samhället, den demokratiska socialismen, alla människors frihet och möjligheter, avslutade Jonas Sjöstedt.

Läs talet i sin helhet här.

Dela den här sidan:

Kopiera länk