Nyheter
Bild på v-tecknet som emoji. Följ Vänsterpartiet i sociala medier.

Jenny Lindahl ny kommunikations­chef för Vänster­partiet

Jenny Lindahl blir Vänsterpartiets nya kommunikationschef. Hon kommer senast från Arena Opinion och börjar tjänsten på Vänsterpartiet 6 april.

Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler kommenterar:

– Det är väldigt roligt att Jenny börjar hos oss. Vänsterpartiet idag är redo för större uppgifter. Den här rekryteringen är en del av att vi ser fram emot att axla en större roll i svensk politik, säger Aron Etzler.

Jenny Lindahl är chef på kommunikationsbyrån Arena Opinion och har mångårig erfarenhet av politik och kommunikation både från Vänsterpartiet och från arbete som konsult inom public affairs, PR och kriskommunikation.

– Jag har haft några helt otroliga år på Arena Opinion. Dels på grund av mina fantastiska kollegor där, dels på grund av kunderna vi arbetar med. Jag vet att de jag jobbat med kommer fortsätta göra stordåd när det gäller kommunikation och fackligt engagemang. Men nu är det rätt tid för mig att gå vidare. Som land befinner vi oss i en avgörande förändring. Det kan sluta i mörka år där avståndet mellan elit och vanligt folk blir större – eller så kan politiken börja ta tag i de problem som behöver lösas, och återerövra tron på att vi kan bygga ett samhälle som fungerar för människor. Nu behövs solidaritet och samarbete, både under coronakrisen, och efter, säger Jenny Lindahl.