Hoppa till huvudinnehåll

Ivan Winblad har lämnat oss

A23 NEW

En stor förlust har drabbat vänsterkrafterna i Västsverige, Ale Vänsterparti och Älvsborgsdistriktet.
Ivan blev 73 år och hade fortfarande mycket att ge inom politiken, om inte sjukdomen kommit emellan. Han var en ovanlig person, som aldrig gav sig för motgångar inom och utom politiken.

Ivan och jag träffades i slutet av 60-talet, vi var bägge med i Byggnads fackklubb, och boende Bohus. VPK var en liten spillra, vi var några stycken som höll ställningarna, men med Ivans medverkan vitaliserades vänsterfrågorna i Ale kommun. Vi fick mera medlemmar, det skrevs motioner, vi börja samarbeta med andra organisationer, finska föreningen, miljöpartiet, och så småningom även med socialdemokraterna. Ivan missade sällan ett möte, och la stor kraft på Vänsterpartiet. Han var en människa som trodde på broderskap och solidaritet.

På det personliga planet, umgicks vi mycket, familjevis. Hans fru Ingela, var en ytterst trevlig sällskapsmänniska. Vi gjorde resor ut i Europa flera gånger.

Det hände alltid saker kring Ivan. Jag minns när vi var i Budapest. Kenneth A, jag och Ivan var i Budapests stadspark och badade. När vi skulle hem så hade någon stulit Ivans kläder och han fick åka taxi hem i blöta badbyxor.
Ivan var född 1 april. Det medförde att vi lyckades lura honom många gånger. Han tog aldrig illa upp, han var en godhjärtad person, som trodde gott om alla. Ivan var en ytterst hjälpsam person, som ställde upp när det behövdes. Han var ju en duktig byggnadsarbetare. Under en period satsade han många timmar på partiets kursgård, vid Vänern.

Vi är många vänner, partikamrater, pensionerade byggnadsarbetare, som kommer att sakna honom. Våra tankar går naturligtvis till Ivans barn och barnbarn och bröder i denna stund.

Ingemar Thorsson