Hoppa till huvudinnehåll

Alla är värda ett bra jobb!

Tisdagen den 15 oktober las kampanjsidan Alla är värda ett bra jobb ut på www.vansterpartiet.se/brajobb och nu finns flygblad i webshoppen. Det är den utåtriktade delen av arbetslivskampanjen som kommit igång. All möjlig info samt filmer att dela finns på hemsidan som är tänkt att vara utåtriktad.

Kampanjen fokuserar på fyra frågor: Heltid, fast anställning, bekämpa fusket och bättre arbetsmiljö. De frågor som är allra viktigast på arbetsmarknaden idag.

Partiets viktigaste fråga fram till valet är få bort vinsterna ur välfärden. Men arbetslivet, feminismen och klimatet kommer som viktiga tvåor.
I våras ställde vi frågan om hur folk har det på jobbet och vad som kan göras. Nu kommer vi med svaren och förslagen!

Medlemsrummet fick ett brev från Sundsvall där det finns medlemmar som arbetar med fackliga och arbetsmarknadsfrågor. De berättade att de jobbar för att bygga ett nätverk i länet som ska kunna samarbeta och utveckla det arbetet, men även driva rikskampanjen på ett bra sätt.
Initiativtagare är den facklig-politiska gruppen i Sundsvall som vill att ”fackliga frågor sätts på dagordningen inom Vänsterpartiet, på arbetsplatser och i övriga samhället.”
Nyligen besökte de ansvariga, Jan-Erik Lindblom och Oscar Gomez, ett medlemsmöte i Örnsköldsvik för att peppa och berätta om arbetet och fick då ytterligare två intresserade till nätverket. Gruppen har även kontaktat Kiruna, Umeå och Gävle och fått positivt gensvar.
I Sundsvall planeras också ett seminarium och facket och Latinamerika.

Du som vill delta i samarbetet med arbetslivskampanjen i just Västernorrlands län (kan gälla att dela ut flygblad på egna arbetsplatsen) eller ordna ett torgmöte, eller planera för ett nätverksarbetet, kontakta:

Jan-Erik Lindblom

[email protected]
072-705 56 01

Men ni kan givetvis också planera och beställa själva direkt från webbshoppen. Nu drar vi igång i hela landet!