Nyheter

5000 nya medlemmar till Vänsterpartiet under 2021

Striden om marknadshyrorna, förbättringar i sjukförsäkringen, en pensionsöverenskommelse med regeringen och en populär partiledare – så förklarar biträdande partisekreterare, Hanna Gedin, att Vänsterpartiets medlemsantal ökat med nästan 5000 medlemmar under året som gått.

Medlemsantalet var vid årskiftet 28 783 medlemmar, vilket innebär att Vänsterpartiet har fått en nettoökning med 4911 nya medlemmar under 2021. Det är Vänsterpartiets högsta medlemsantal i modern tid.

– När Vänsterpartiet håller vad vi lovat och visar på att vi har makt och förmåga att vända den politiska utvecklingen i Sverige är det klart att fler vill bli medlemmar och bidra i det arbetet, säger Hanna Gedin, Vänsterpartiets biträdande partisekreterare.

Det är en unikt stark medlemsutveckling med tanke på att ökningen är så stor året innan ett valår. Valår brukar medlemmar strömma till och 2018 fick Vänsterpartiet 8000 nya medlemmar.

– Att gå in i valåret med 5000 nya medlemmar i en organisation som är supertaggade på valrörelse, det är helt fantastiskt, säger Hanna Gedin.

För mer information:
Vänsterpartiets presstjänst
070-620 00 64