resurs

Kurs för kommun- och landstingspolitiker

Vänsterpartiet har tagit fram en Youtube-baserad kurs för kommun- och landstingspolitiker. Kursen riktar sig till alla vänsterpartistiska politiker, både gamla och nya. Kursen är tänkt att ge partiet en gemensam bas för de kommande fyra årens lokalpolitiska arbete. Den innehåller sex filmer som är 5-10 minuter långa.

Upplägget är att ni i kommun- eller landstingsgruppen bestämmer ett datum när ni kan samlas. Meningen är att man ska titta på filmerna i grupp och sedan diskutera de frågor som ställs i filmerna.
Att titta på filmerna och diskutera frågeställningarna tar ca 2 timmar (fast det beror såklart på hur långa diskussioner ni har).

Detta är filmerna:

  1. Partiordförande Jonas Sjöstedt om vikten av lokalt politiskt arbete.
  2. Vänsterpartiets gruppledare i SKL Emil Broberg om politiska strategier vid olika majoritetsförhållanden.
  3. Torun Boucher, vänsterpartistisk lokalpolitiker från Stockholm, om hur man som kommun- och landstingspolitiker kan arbeta med frågan om vinster i välfärden både i och utanför fullmäktige.
  4. Kvinnonätverkets ordförande Ida Gabrielsson om hur vi kan arbeta internfeministiskt i fullmäktigegruppen.
  5. Vänsterpartiets antirasistiska talesperson Christina Höj Larsen om hur vi som kommun- och landstingspolitiker bör bemöta Sverigedemokraterna.
  6. Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler: Många människor – ett parti. Så bygger vi kommun- och landstingsgrupper där alla får plats, där människor trivs och där vi når framgångar

Mejla till [email protected] och berätta hur era planer för att hålla kursen ser ut, så skickar vi en beskrivning om hur ni går tillväga.