Nooshi
Foto: Agnes Stuber

Nooshi Dadgostar höll sommar­tal i Göte­borg

Nooshi Dadgostar höll på onsdagen sommartal i Göteborg, sitt första sedan hon valdes till partiledare 2020.

Framför flera hundra åskådare i Majorna i Göteborg talade Nooshi Dadgostar bland annat om Vänsterpartiets krav på regeringens höstbudget:

”Nu behöver regeringen för första gången under mandatperioden Vänsterpartiets stöd för att få igenom sin budget.  Vi tar väljarnas mandat på allvar och ger inte bort dem utan att de ger inflytande. En fullständig självklarhet i en fungerande demokrati.  Regeringen och Centern har satt sig själva i en situation de inte kan reda ut. ’Om Vänsterpartiet är med då är inte vi med’, säger Centern och låter som min truliga tvååring […] Det går inte att stänga Vänsterpartiet ute. Ingen sätter sig på svenska folket, ingen sätter sig på Vänsterpartiets väljare.”

Andra ämnen i talet var klimatet, industripolitiken, sjukförsäkringen och jobben. Nooshi Dadgostar beskrev också hur det inte längre går att lita på att Socialdemokraterna kan förbättra livet för vanligt folk. I det läget behövs Vänsterpartiet mer än någonsin: ”Handlingskraft framför poserande. Riktning framför ängslighet. Vi ska se till att få saker gjorda.”

Du kan läsa talet i sin helhet här eller se det nedan.

Dela den här sidan:

Kopiera länk