sida

Välkommen till valårs­kongressen i Stockholm 2022

Pandemin är äntligen på väg att ta slut och planeringen för att vi 4-6 februari ska kunna träffas på riktigt i Folkets hus vid Norra Bantorget i Stockholm är i full gång.

Kongressen är partiets högsta beslutande organ som består av 225 valda ombud som representerar våra partiföreningar över hela landet. På plats finns också partistyrelsen, valberedningen, revisorer och programkommission. Med övriga förtroendevalda, journalister och åhörare, centrala- och lokala funktionärer räknar vi med cirka 500 deltagare.

På valårskongressen kommer vi främst att diskutera förslaget till valplattform som skickas ut för motionsbehandling i höst. Vi kommer också att välja partiledare och partistyrelse som ska leda oss i valrörelsen.

Det kommer att bli underbart att äntligen få träffas och lägga upp arbetet inför valet och den tid som kommer efter. Vi har ett viktigt uppdrag att förhindra en blåbrun regering och sätta Sverige på rätt kurs med investeringar och ekonomiska reformer som gynnar alla, inte bara några få.

Aron Etzler, partisekreterare