• Hem
  • Magasinet Rött
Rött

Rött

Årets andra nummer av Rött har anlänt!

Nu har Rött nummer 2 kommit och vi träffar Lena Redebjörk, ensamstående mamma som tvingas flytta runt i andra hand, snickaren Anders Mattsson som blev hemlös efter skilsmässan, nätverket Ort till Ort som kämpar mot slumvärdar och Momodou Jallow, bostadspolitisk talesperson som berättar vad Vänsterpartiet vill göra för att förhindra att marknadshyror blir verklighet.

Betlehem Isaak var bara sju år när hennes pappa David Isaak fängslades för sin politiska journalistik. Förra året kom hon med den hyllade debutboken ” Mitt liv utan dig” . Rött träffar en ofrivillig aktivist som tycker att vänstern måste bli modigare.

Vi möter också Peter Månsson och hans arbetskamrater i fiskeindustrin i Simrishamn och undersöker politiken och de säljbara kvoterna som förändrat deras ort, deras liv och hela fiskenäringen.

I vårt fördjupningsreportage intervjuar vi genusvetaren Evelina Johansson Wilén om vad som händer med det feministiska uppdraget i en tid som vår, som länge präglats av nyliberalism.

Arbetarhistorikern och folkbildaren Håkan Blomkvist skriver krönika, och vi pratar om mäns våld mot kvinnor med den stridbara feministikonen Gudrun Nordborg från Umeå, som ersatt Jonas Sjöstedt på hans riksdagsplats.

Du kan läsa alla nummer av Rött i PDF-format och som ljudfil här.

Trevlig läsning!

Annonspriser och mer om Rött hittar du här.

 

Artiklar