• Hem
  • Magasinet Rött
Rött

Rött

Rött nr 3-2021 är ute!

Nu har tredje numret av årets Rött kommit. I det här numret träffar vi engagerade pappan Naveed Khan, som har sina barn på Igelbodaskolan – en skola han tycker blivit alltmer segregerad. Vi pratar om marknadsskolans påverkan på eleverna och integreringen.

Vi möter författaren Annica Carlsson Bergdahl och fotografen Elisabeth Ohlson, som lyfter fram kroppsarbetarna i den nya boken och utställningen Vi som arbetar med våra kroppar.

Rött förklarar vad alienation och reifikation egentligen betyder.

I numret har vi ett samtal med den facklige profilen och industriarbetaren Lars Henriksson om hur vi ställer om industrin och om att vara klimataktivist.

Vidare på temat klimat har vi också en fördjupningsartikel med Vänsterpartiets klimatpolitiske talesperson Jens Holm, aktuell med boken Pandemin som möjlighet, om vad pandemin gett för möjligheter för en grön omställning och hur det ekonomiska systemet behöver förändras för att vi ska nå klimatmålen.

Rött har även träffat författaren och bibliotekarien Balsam Karam, aktuell med romanen Singulariteten, för att prata om att vara författare, om trauman och om bibliotekens viktiga roll i samhället.

Du kan läsa alla nummer av Rött i PDF-format och som ljudfil här.

Trevlig läsning!

Annonspriser och mer om Rött hittar du här.

 

Artiklar