Vänsterpartiet söker vikarierande politisk sekreterare i riksdagen

Politisk sekreterare utbildningspolitik m.m.
Vänsterpartiets partikansli söker en vikarierande politisk sekreterare till enheten för fast ledamotsstöd i riksdagen. Som politisk sekreterare kommer du att i första hand arbeta med skol- och utbildningspolitik tillsammans med ansvariga riksdagsledamöter, men tjänsten kommer att också beröra andra politik- och utskottsområden. Arbetet sker under ledning av enhetschef. Tjänsten innebär att stödja Vänsterpartiets riksdagsgrupp i det dagliga arbetet genom att läsa dokument, skriva underlag och bevaka och analysera den politiska debatten.

Mycket god kunskap om utbildningsfrågor och om Vänsterpartiets politik såväl inom utbildningsområdet samt generellt efterfrågas. Arbete i riksdagen eller annan parlamentarisk församling är meriterande, liksom kunskap och erfarenhet av arbete med ekonomisk politik.

Mycket god förmåga att uttrycka sig skriftligt efterfrågas liksom att ha beredskap att arbeta under tidspress. Förmåga att arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra är nödvändigt, liksom att vara beredd att utföra såväl utmanande arbetsuppgifter som enkla rutingöromål. Datorvana är en förutsättning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med mars 2017. Tillträde snarast. Tarifflön enligt kollektivavtal gäller.

Vi startar rekryteringsprocessen direkt det kommer in ansökningar men sista dag att ansöka är 2016-10-30. Skicka ansökan inklusive CV med e-post till [email protected] Ange ”Ansökan ledamotsstöd utbildningspolitik” i ämnesraden.

För mer information kontakta:
Sofia Johansson, kanslichef, e-post: [email protected], telefon: 0739-06 12 21
Marie Näslund, enhetschef, e-post: [email protected], telefon: 0708-10 56 76
Gunnar Friberger, Handelsklubben, e-post: [email protected], , telefon: 08-786 40 34
Anastasia Swärd, Akademikerföreningen, e-post: [email protected], , telefon: 072-556 57 95Vänsterpartiet söker redaktör till medlemstidningen Rött

Vänsterpartiets partikansli söker en redaktör till vår medlemstidning Rött. Rött är ett magasin som kommer ut med fyra nummer per år. Tidningen vänder sig till partiets medlemmar men ska också alltid vara intressant för närstående, nyfikna och politiskt intresserade.

Arbetet som redaktör innebär att ansvara för planering av redaktionellt innehåll, beställning av frilansmaterial, skrivande av egna artiklar, fotografering, redigering och layout, repro, tryckeriupphandling m.m.

Vi söker dig som har:
– Erfarenhet och kunskaper om redaktionellt arbete, från idé till tryckt tidning
– Media-/journalistutbildning på högskolenivå (eller motsvarande)
– Kunskap om Vänsterpartiets politik
– God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
– God samarbetsförmåga
– God förmåga att trivas och vara klartänkt även i stressiga situationer
Som redaktör ingår du som medarbetare på Vänsterpartiets kommunikationsenhet. I tjänsten ingår också andra kommunikationsarbetsuppgifter så som pressarbete, produktion av kampanjmaterial, skriva texter och hantera Vänsterpartiets sociala medier.
Hos oss får du arbeta med människor som är engagerade i att förbättra samhället, vara del i ett kreativt arbetslag som gillar att arbeta ihop och en arbetsplats i fina lokaler i riksdagen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 10 februari eller enligt överenskommelse. Tarifflön enligt kollektivavtal gäller.

Vi startar rekryteringsprocessen direkt det kommer in ansökningar men sista dag att ansöka är 2016-10-30. Skicka ansökan inklusive CV med e-post till [email protected] Ange ”Ansökan redaktör Rött” i ämnesraden.

För mer information kontakta:
Sofia Johansson, kanslichef, e-post: [email protected], telefon: 0739-06 12 21
Marie Antman, kommunikationsschef, e-post: [email protected], [email protected], telefon: 0702-97 85 10
Gunnar Friberger, Handelsklubben, e-post: [email protected], , telefon: 08-786 40 34
Anastasia Swärd, Akademikerföreningen, e-post: [email protected], , telefon: 072-556 57 95


Vänsterpartiet Uppsala län söker vikarierande ombudsman med möjlighet till förlängning

Partidistriktet Vänsterpartiet Uppsala län omfattar åtta partiföreningar. Distriktets verksamhet samordnas från distriktsexpeditionen i Uppsala. Nu söker vi en vikarie till vår ombudsman som är tjänstledig.

Arbetet innebär att vara ett organisatoriskt stöd till partiföreningarna och distriktet. Du arbetar i nära samarbete med distriktsstyrelsen och partidistriktets åtta lokalföreningar för att göra partiet organisatoriskt och politiskt starkare.

Arbetsuppgifter

  • Bereda ärenden åt distriktsstyrelsen och verkställande utskottet och skriva protokoll vid möten.
  • Vara redaktör för interntidning, nyhetsbrev, partidistriktets webbplats och Facebook-sida.
  • Utveckla verksamheten i distriktet, inklusive stödja och initiera verksamhet i distriktets partiföreningar.
  • Ansvara för regional och lokal mediebevakning och omvärldsbevakning.
  • Agera politiskt som distriktets ombud, till exempel deltaga i debatter, skriva artiklar, utforma pressmeddelanden och svara på allmänhetens frågor.
  • Sköta allmänna kontorsgöromål, inköp, datorsupport, arkivering, mm.

Kvalifikationer

Du har god kännedom om Vänsterpartiets politik och organisation. Du har erfarenhet av att arbeta i projektform, exempelvis genom kampanjarbete eller genomförande av arrangemang. Du har förmåga att arbeta självständigt och kan identifiera och ta initiativ till lösningar på organisatoriska problem eller utmaningar. Du är bra på att samarbeta och har förmåga att entusiasmera andra. Du har erfarenhet av kommunikationsarbete och god förmåga att kommunicera, både i tal och i skrift. Du har grundläggande datorvana och kan hantera ord-,presentations- och bildbehandlings program.

Upplysningar

Anställning: Vikariat 6 månader med tillträde snarast. Vikariatet kan komma att övergå i en tillsvidareanställning. Omfattning: 100 % (37,5 tim/vecka). Oreglerad arbetstid, arbete kvällar och helger förekommer. Lön: Tarifflön enligt gällande avtal som politisk sekreterare mellan Handelsanställdas förbund och KFO.

Ansökan

Mejla din ansökan senast söndagen den 16 oktober till [email protected] du veta mer Kontakta distriktsordförande Lars Thor, [email protected], 0768-20 29 27.