Vänsterpartiet söker vikarierande politisk sekreterare i riksdagen

Politisk sekreterare socialpolitik och socialförsäkringsfrågor m.m.

Vänsterpartiets partikansli söker en vikarierande politisk sekreterare till enheten för fast ledamotsstöd i riksdagen. Som politisk sekreterare kommer du att i första hand att arbeta med socialpolitiska frågor och socialförsäkringsfrågor, tillsammans med ansvariga riksdagsledamöter. Tjänstens inriktning kan också komma att beröra andra politik- och utskottsområden. Arbetet sker under ledning av enhetschef. Tjänsten innebär att stödja Vänsterpartiets riksdagsgrupp i det dagliga arbetet genom att läsa dokument, skriva underlag och bevaka och analysera den politiska debatten.

Mycket god kunskap om och erfarenhet av arbete med socialpolitik och socialförsäkringsfrågor efterfrågas, liksom god kännedom om Vänsterpartiets politik inom dessa områden och generellt. Arbete i riksdagen eller annan parlamentarisk församling är meriterande, liksom kunskap och erfarenhet av arbete med ekonomisk politik.

Mycket god förmåga att uttrycka sig skriftligt efterfrågas liksom att ha beredskap att arbeta under tidspress. Förmåga att arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra är nödvändigt, liksom att vara beredd att utföra såväl utmanande arbetsuppgifter som enkla rutingöromål. Datorvana är en förutsättning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med december 2017. Tillträde snarast. Tarifflön enligt kollektivavtal gäller.

Vi startar rekryteringsprocessen direkt det kommer in ansökningar men sista dag att ansöka är 2017-02-19. Skicka ansökan inklusive CV med e-post till [email protected] Ange ”Ansökan ledamotsstöd socialpolitik och socialförsäkringsfrågor” i ämnesraden.

För mer information kontakta:
Sofia Johansson, kanslichef, e-post [email protected], telefon: 0739-06 12 21
Marie Näslund, enhetschef, e-post: [email protected], telefon: 0708-10 56 76
Gunnar Friberger, Handelsklubben, e-post: [email protected], telefon: 08-786 40 34
Anastasia Swärd, Akademikerföreningen, e-post: [email protected], telefon: 072-556 57 95


Vänsterpartiet Värmland söker distriktsombudsman 50 % (vikariat)

Vi söker dig som vill arbeta i en politisk organisation. Vi förutsätter att du delar Vänsterpartiets värderingar som har sin grund i socialistiska och feministiska idétraditioner. Vi söker en vikarie till vår distriktsexpedition då vår ordinarie ombudsman är tjänstledig på deltid för studier.

Arbetet omfattar politiska, organisatoriska och administrativa funktioner. Du ska kunna förmedla Vänsterpartiets politik och företräda partiet både internt och externt. En del i arbetet innebär att du ska kunna ge stöd till distriktets lokala partiföreningar i frågor gällande såväl politik och organisation som administration.

Arbetsuppgifter: 

Arbetsuppgifterna är mycket varierande till innehåll och omfattning och ställer krav på samarbete och samtidigt förmåga att arbeta självständigt. Exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter:

  • Praktiskt ordna och genomföra olika möten och utbildningar.
  • Hantera sociala medier och hemsida.
  • Kommunikation med partiföreningar, medlemmar och andra organisationer.
  • Upprätthålla goda kontakter med partiföreningar och vara dom behjälpliga i deras arbete.

Vi söker nu dig som:  

  • Har erfarenheter av engagemang inom arbetarrörelsen, feministiska organisationer, folkbildningsverksamhet eller andra för oss närstående organisationer.
  • Har erfarenhet av medlemsverksamhet och kommunikation i liknande organisationer.
  • Är en organisatör, såväl internt som externt.
  • Har stort intresse för politik och samhällsfrågor och som är kreativ och har förmågan att arbeta självständigt.
  • Har datorvana och kunskaper för att arbeta med sociala medier samt har god förmåga att uttrycka dig i skrift. Erfarenhet av arbete i InDesign är meriterande.

Vi ser gärna att du har körkort och tillgång till egen bil.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställnings- och arbetstid: ombudsman för Vänsterpartiet Värmland 50 %, vikariat t o m 2017-12-31 med möjlighet till förlängning
Arbetstid: Oreglerad arbetstid.
Lön: Tarifflön utgår enligt avtal mellan Handelsanställdas förbund och KFO
Arbetsplats: distriktsexpeditionen i Karlstad
Känner du dig intresserad och gillar utmaningar, skicka en ansökan med bifogad CV [email protected] senast den 3 februari 2017. Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Kontaktpersoner:

Madeleine Nyvall 076-128 68 69
Distriktsordförande Vänsterpartiet Värmland

Elisabeth Björk 070-899 35 57
Ombudsman Vänsterpartiet Värmland

Välkommen med din ansökan!