• Hem
  • Voteringen skju...
Pressmeddelanden

Voteringen skjuts upp – Bakläxa om TTIP

Imorgon skulle EU-parlamentet antagit ett uttalande om TTIP, Handelsavtalet mellan EU och USA. istället skickas det tillbaka till utskottet för internationell handel.

– Detta är inget annat än bakläxa för utskottet. De har varken lyssnat på medborgarna eller sina partikamrater i andra utskott. Detta är en delseger för oss som värnar demokrati, miljö och arbetsrätt, säger Malin Björk, Eropaparlamentariker (V)

Under helgen har tusentals mejl från oroade svenskar skickats till svenska EU-parlamentariker och det inofficiella medborgarinitiativet  stop TTIP har över 2,1 miljoner underskrifter från hela EU. Samtidigt har majoriteten i frågan om investeringsskyddet (ISDS) växlat och blivit mer kritisk när socialdemokratiska gruppen bytt fot igen.

– Det är viktigt att alla vi som kämpar för demokrati, klimat, folkhälsa och arbetsrätt även i handelspolitiken nu intensifierar vårt arbete. Kampen om TTIP är inte över, men detta är såklart en seger, säger Malin Björk.

Det var efter att över 200 ändringsförslag kommit in till EU-parlamentets omröstning kring TTIP som beslutet togs att återföra frågan till uskottet för internationell handel.

 

 

För mer information kontakta Amanda Åhall, pressekreterare för Malin Björk: +32 484 974 869