• Hem
  • Vi har råd med ...
Nyheter

Vi har råd med både flyktingar och reformer

Gratis kollektivtrafik för unga i sommar är en av de jämlikhetsreformer som Vänsterpartiet är stolta över att ha drivit igenom i budgetförhandlingarna med regeringen. Ungas liv är en viktig fråga för oss.

Det trodde vi det var för Socialdemokraterna också. Döm om vår förvåning då statsrådet Morgan Johansson ställde denna reform mot andra unga människor möjlighet att återförenas med sin familj eller få permanenta uppehållstillstånd. Så bygger man inte ett samhälle för framtiden.

Morgan Johansson och Forssell håller de rika om ryggen

Om inte både Morgan Johansson och Luf:s Joar Forssell var så upptagna av att hålla de rika om ryggen skulle de inse att det finns goda möjligheter att både värna om asylrätten och ge unga människors i Sverige bättre livsmöjligheter. För visst finns det pengar. Knappt tvåhundra svenska miljardärer äger mer än två gånger den svenska statsbudgeten och en vd på ett stort företag tjänar 66 gånger så mycket som en undersköterska.

Av Liberalerna kan man inte förvänta sig annat, men ett socialdemokratiskt statsråd borde väl peka på verkliga orättvisor istället för att ställa barn och unga mot varandra? När några av oss beskrivs som en kostnad som äventyrar välfärden växer rasismen i klassklyftorna. Bara en ekonomi för oss alla – inte bara de få, kan förhindra det.

Ta del av debatten på Expressen.

Christina Höj Larsen, Migrationspolitisk talesperson

Dela den här sidan:

Kopiera länk