• Hem
  • "Vi har ett ans...
Jonas i media

”Vi har ett ansvar att vinna”

Vi lever i ett land där några har hur mycket pengar som helst, samtidigt som andra inte har råd att gå till tandläkaren. Jag tycker det är fel att politiken i det här landet alldeles för länge har gynnat de med alla pengarna, inte de som har för lite, sa Jonas Sjöstedt idag när han talade inför fulla hus på partiets gatufest på Södermalm i Stockholm. Talet följdes också från ett 50-tal platser runt i om landet.

Vi kan skapa jämlikhet, men för att kunna göra det måste den ekonomiska eliten bidra mer. Idag är det så märkligt att Vänsterpartiet är det enda partiet som vill att miljardärer ska betala högre skatt. Bland folk utanför riksdagen så tror jag däremot de flesta tycker det vore ganska rimligt.

Vänsterpartiet går in valspurten med ett starkt stöd. Ibland får jag frågan vad det beror på. Jag tror att det beror på att folk gillar att det i alla fall finns ETT parti som inte har testat SD-retorik för att vinna valet. Och jag tror att det beror på att folk gillar partier som står för sina ideal och inte svajar hit och dit. Och jag tror att det beror på att när den yttersta högerkanten växer, så vill många visa att det också finns en helt motsatt rörelse.

Enormt mycket avgörs i det här valet. Inget engagemang kan sparas till senare. Och vi har ett ansvar att vinna. Vi inte bara hoppas att vinna. Vi har ett ansvar att vinna, avslutade Sjöstedt.

Läs hela talet här…

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk