sida

Vänsterskolans snabbstudier

Snabbstudierna är en samling korta kurser som ger en första inblick i olika ämnen: socialism, feminism, vänsterpolitik i coronapandemin eller klassamhället för att nämna några. Kurserna består i grunden av korta utbildningsfilmer.

De flesta kurserna erbjuds i olika format, som

  1. heldigitala kurser via digitala studieplattformar. Vissa av kurser kommer för närvarande erbjudas endast som heldigitala kurser. Du hittar mer information om detta på kursernas egen sida.
  2. utbildningsfilmer och tillhörande studiehandledning för självstudier och studieträffar i partiföreningar eller distrikt. Dessa är tillgängliga direkt på hemsidan.

Utbudet av filmer och ämnen kommer uppdateras löpande.

Hur kan kursen användas?

Att träffas och diskutera ny kunskap, politiska frågor eller strategier tillsammans är nog en av de viktigaste och roligaste aktiviteter vi har i vår rörelse. Tanken är att partiföreningar kan arrangera gemensamma (digitala) studieträffar där man tittar på utbildningsfilmerna tillsammans och diskutera dessa efteråt – med stöd av studiehandledningarna. Men filmerna kan även användas som självstudier, där man tittar på filmen och går genom diskussionsfrågor på egen hand för att skapa sig en kort överblick i olika ämnen.

Oavsett sammanhang erbjuds kursen även som heldigital kurs där filmen och diskussionsfrågor vävs ihop till en sammanhängande kurs i flera moment. Formatet gör det möjligt att göra det var du än befinner dig.

Om att arrangera digitala aktiviteter

Om ni vill ha tips på hur man bäst organiserar och genomför digitala aktiviteter såsom studieträffar hittar ni en sammanställning av sådana praktiska tips under Snabba tips för att mötas smart och digitalt och Lathund för digitala möten och studier.

Här hittar du även handledningen för digitala aktiviteter och kommunikation.

 

Snabbstudier

Här nedan hittar ni alla publicerade snabbstudier.