• Hem
  • Vänsterpartist ...
Pressmeddelanden

Vänsterpartist fick tungt pris i USA för kamp för svarta europeers rättigheter

Malcolm Momodou Jallow, ledamot för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige i Malmö, har tilldelats det prestigefyllda priset Community Healer Award 2016 i Washington, för sitt arbete för rättigheter för europeer med afrikanskt ursprung och sin kamp mot afrofobi.
–  Jag känner mig ödmjuk och ärad och skulle vilja dedikera priset till varje enskild försvarare av mänskliga rättigheter och varje aktivist och särskilt den antirasistiska rörelsen i Sverige. Vi gör det här tillsammans och jag kan bara göra vad jag gör för att ni låter mig stå på era skuldror, säger Malcolm Momodou Jallow.
–  Det är fantastiskt hedrande och välförtjänt att Malcolm Momodou Jallow får pris för sitt värdefulla arbete. Jag är stolt att vara partikamrat! säger Christina Höj Larsen, Vänsterpartiets antirasistiska talesperson.

Malcolm Momodou Jallow leder en delegation från ENAR, European Network Against Racism, i Washington på den 46:e årliga Black Caucus, den största konferensen om ämnen som rör afroamerikaner och den globala svarta rörelsen. I prismotiveringen till Malcolm Momodou Jallow står att han gjort ” enastående insatser för kampen för europeer av afrikanskt ursprung”.
–  Jag känner mig så inspirerad för att vårt arbete uppmärksammas och jag ser fram emot de kommande dagarna, säger Malcolm Momodou Jallow.

För mer information:

Vänsterpartiets presstjänst:

070-620 00 64