• Hem
  • Vänsterpartiets...
Nyheter

Vänsterpartiets klimatarbete bäst i klassen

Vänsterpartiets Malin Björk får betyget "bäst i klassen" i klimatpolitiken i Naturskyddsföreningens undersökning av EU-parlamentarikernas arbete de gångna fem åren! Det innebär att Malin Björk är den enda toppkandidaten i EU-valet med det betyget.

Lägst betyg i undersökning får parlamentarikerna från Moderaterna, Kristdemokraterna och SD.

– Det är glädjande att vårt klimatarbete uppmärksammas. Det är tydligt att högerpolitiker bara fokuserar på att marknaden ska styra och inte på klimatkrisen. Det är bråttom nu. Vi har inte tid med partier som inte klarar av att ta fajten med utsläppsjättarna, säger Malin Björk.

Naturskyddsföreningen skriver in sin rapport att Vänsterpartiet har gjort mycket bra ifrån sig på miljöområdet under mandatperioden. Malin Björk hamnar på drygt 90 procent bra miljöröster och föreningen skriver vidare att hon flitigt och på ett bra sätt debatterat ämnen som miljöfrågor kopplade till frihandelsavtal, energifrågor och miljögifter i plenisalen. Därför har hon fått betyget utmärkt.

– Utsläppen från storföretagen och den ekonomiska elitens sätt att leva förstör klimatet, men det är vanliga människor som får betala priset. Klimatförändringarna kommer att försämra våra livsvillkor inom kort om vi inte gör något. I andra delar av världen händer det redan. Det behövs en tuffare klimatpolitik där de största utsläpparna betalar mest, säger Malin Björk.

Läs hela Naturskydsföreningens raport

Läs mer

Läs även klimatavsnittet i Vänsterpartiets valplattform

Dela den här sidan:

Kopiera länk