• Hem
  • Vänsterpartiets...
Pressmeddelanden

Vänsterpartiets Europa är inte till salu

Idag presenterade Malin Björk, Vänsterpartiets förstanamn på EU-listan, både valkampanjen ”Inte till salu” och den politiska strategin inför EU-parlamentsvalet.
– Vårt fokus är detsamma i både EU-valet och riksdagsvalet, att få stopp på det marknadsliberala experimentet där man säljer ut samhället till privata vinstintressen.

– Vårt valbudskap är ”Inte till salu”, därför att människor och välfärd går före banker och vinster, både hemma och i Europa, säger Malin Björk.

En fråga som tydliggör konflikten mellan vänster och höger i EU-valet är frihandelsavtalet TTIP som just nu förhandlas mellan EU och USA, och som Vänsterpartiet säger nej till.
– Idag hotar detta avtal vår möjlighet att stoppa vinster i välfärden. Vi kan aldrig gå med på att amerikanska storföretag kan överpröva demokratiskt fattade beslut, säger Malin Björk.
Vinster i välfärden är den prioriterade frågan för Vänsterpartiet i bägge valen. Centralt i båda är också att slå vakt om arbetsrätten och att fortsätta arbetet för kvinnors rättigheter.
– Människor kommer att känna igen Vänsterpartiet i valrörelserna. Vi går till val den 25 maj för att byta politik i Europa, och i september för att byta politik i Sverige, säger Malin Björk.
– Vi backar inte från våra krav när det gäller stopp för privatiseringar och vinster i välfärden. Vi kommer inte att kunna köpas av några lobbyister. Vänsterpartiet är inte till salu.

För mer information:
Linda Bengtsson, pressekreterare till Malin Björk: 070 – 591 89 25
Vänsterpartiets presstjänst: 070 – 620 00 64

Önskas högupplösta bilder kontakta
Åsa Örtengren: 070-351 61 25