• Hem
  • Vänsterpartiets...
Pressmeddelanden

Vänsterpartiets EU-valplattform antagen

Vänsterpartiet går till val på en EU-politik som sätter klimatet före marknadsintressen och som tar upp kampen mot de högerextrema partiernas framväxt i Europa. Det framgår av den valplattform som antogs på Vänsterpartiets EU-konferens i Norrköping idag.

I valplattformen står det att Vänsterpartiet vill se ett Europa för alla – inte bara för de rika. Vänsterpartiets arbete i EU-parlamentet ska göra EU mer klimatinriktat, mindre rasistiskt, mer feministiskt,mer rättvist och mer demokratiskt.

– Ett mer jämlikt Europa är bättre på att lösa större samhällsutmaningar som klimatförändringen, rasism eller en otillräcklig välfärd, säger Jonas Sjöstedt Vänsterpartiets partiledare.

Sedan Sverige blev medlem i EU har Vänsterpartiet arbetat för att förändra EU till ett bättre fungerande samarbete. Vänsterpartiets grundläggande kritik av EU kvarstår men det är inte aktuellt att driva frågan om EU-utträde nu.

– Valet till EU-parlamentet handlar inte om Sveriges EU-medlemskap, det handlar om vilken sorts EU-samarbete som ska finnas. Högerextremistiska partier som vill inskränka demokratin och klimathotet behöver mötas av en stark europeisk vänster som Vänsterpartiet är en del av, säger Jonas Sjöstedt.

Ladda ned Vänsterpartiets valplattform här…

För mer information:
Jessica Nordh, pressekreterare till Jonas Sjöstedt, 073-0762290
Vänsterpartiets presstjänst (ej sms): 070-620 00 64