• Hem
  • Vänsterpartiet ...
Nyheter

Vänsterpartiet tar allsången till Almedalen – med världsartisten Ramy Essam

Det blir allsång på Vänsterpartiets dag i Almedalen, lördag 4 juli, och huvudartist är den egyptiska protestsångaren Ramy Essam, som blev världskänd när han spelade sin låt ”Irhal” på Tahrirtorget under den egyptiska revolutionen 2011.
– Det är en stor glädje för oss att vi lyckats få Ramy Essam att sjunga för oss, och med oss, i Almedalen, säger Marie Antman, Vänsterpartiets kommunikationschef.

Ramy Essam är högaktuell internationellt för att han just blivit signad för tre plattor av Tom Morello, fd Rage Against the Machine och nya skivbolaget ”Firebrand Records”.
– Min musik och min aktivism för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet hänger nära samman och jag ser fram emot att få spela för Vänsterpartiet i Almedalen, säger Ramy Essam, som också är Malmös första fristadsmusiker.

Allsångsledare för Vänsterpartiets program på Stora scenen är Sanna Carlstedt, artist och låtskrivare som tidigare bla lett Allsång mot Alliansen i Vitabergsparken i Stockholm.
– Vi kommer att köra både Cornelis, Taube och Allan Edwall. Det blir mjuk sommarnatt och rebellisk eldighet och framförallt handlar allsången om gemenskap och Vi-känsla, säger Sanna Carlstedt.