• Hem
  • Vänster­par...
Jobba hos oss

Vänster­partiet i Region Stock­holm söker en kommunika­tions- och press­ansvarig!

Vill du bidra till en positiv samhällsutveckling och att flytta opinionen åt vänster? Är du en engagerad, driven och erfaren pressekreterare och kommunikatör som trivs i händelsernas centrum och som vill jobba för en växande progressiv politisk kraft i Sveriges näst största parlamentariska församling? Vi söker nu en kommunikations- och pressansvarig som vill vara med och forma en tydlig bild av vår politik och position i Region Stockholm!

Vänsterpartiet är det tredje största partiet i Region Stockholm och det tydligaste oppositionspartiet mot det blågröna styret. Vi arbetar framgångsrikt med att driva förslag och skapa opinion för en hälso- och sjukvård för alla Stockholmare där våra skattepengar används till vård och inte vinster i privata bolag. Vi arbetar för en välutbyggd kollektivtrafik som alla har råd med och för att vi alla ges förutsättningar till ett hållbart liv vare sig vi bor i en förort, på landet eller i innerstaden.

I rollen som kommunikations- och pressansvarig är du strategiskt ansvarig för kansliets kommunikationsarbete i nära samarbete med kanslichefen. Du upparbetar och har kontakt med redaktionell media, journalister, skriver uttalande, pressmeddelanden och debattartiklar. Du ser till att det vi vill kommunicera blir synligt och begripligt för många och hjälper till att forma en tydlig bild av vår politik och position för relevant media. Du arbetar självständigt efter givna uppdrag och i nära samverkan med andra på kansliet. Du tar ansvar för att förankra, kvalitetssäkra och uppnå resultat.

Kommunikations- och pressansvarig rapporterar till kanslichefen och arbetar nära våra folkvalda politiker.

Vi söker dig som har:

  • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av arbete som pressekreterare/kommunikatör.
  • Minst 3 års erfarenhet av opinionsbildningsarbete.
  • Akademisk utbildning inom strategisk kommunikation, journalistik eller annan relevant utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet.
  • Erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete
  • Gedigen kännedom om hur det svenska mediala landskapet ser ut, både vad gäller redaktionella medier och sociala medier

Som person är du prestigelös och trivs att arbeta i team. Du är kommunikativ och en erfaren skribent med god stilistisk förmåga. Du är innovativ och lösningsinriktad som har viljan att arbeta intensivt under ibland snäva tidsramar. Vidare har du god förståelse för vad det innebär att arbeta i en politisk organisation.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Observera att sista ansökningsdatum är den 3/10 2021. Urval och intervjuer sker löpande. Ansöker gör du via www.novare.se. Bifoga ditt CV och personliga brev. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ebba Levin på [email protected], 0735-23 30 17 eller Ambjörn Ingvaldson på [email protected], 0761-62 36 89.

Dela den här sidan:

Kopiera länk