• Hem
  • Vänsterpartiet ...
sida

Vänsterpartiet i EU-parlamentet söker en kanslichef

Vänsterpartiets arbete i EU-parlamentet består av att aktivt driva på för partiets politik inom alla de områden som EU-parlamentet hanterar och beslutar om. Vi söker nu en kanslichef för att bygga upp och organisera vårt kansli och arbetet tillsammans med vår förtroendevalda EU-parlamentariker. Posten kommer vara en strategisk kugge för att utveckla vårt arbete.

Vänsterpartiet i EU-parlamentet samarbetar med andra vänsterpartier inom ramen för den Förenade Europeiska Vänstern/Nordiska Gröna Vänstern (GUE/NGL). Arbetet i EU-parlamentet innebär också ett nära samarbete med Vänsterpartiet i Sverige, både centralt och med olika distrikt och partiföreningar. Arbetet handlar också om kontakter med civilsamhället, såsom miljörörelsen, kvinnorörelsen, och flyktingsolidaritetsrörelsen.

Mer information om Vänsterpartiets arbete i EU-parlamentet kan du hitta här. Mer information om GUE/NGL hittar du här.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en kanslichef med uppdrag att sätta samman, organisera och leda Vänsterpartiets kansli i Bryssel. Arbetet som kanslichef innebär att du är chef för Vänsterpartiets anställda i EU-parlamentet och har med arbetslednings-, personal- och budgetansvar. Du kommer vara spindeln i nätet i det dagliga arbetet och samordningen och ha ansvaret för att organisera ett välfungerande tjänstemannastöd till Vänsterpartiets förtroendevalda. Kansliet kommer bestå av både press- och kommunikationspersonal samt politiska sekreterare och omfatta ca fem anställda. En viktig del av arbetet är att ta fram rutiner och samordning, samt att hantera kansliets budget. Både budget- och personalansvar hanteras inom ramen för de olika regelverk som gäller inom Europaparlamentet.

Tyngdpunkten i kansliets arbete ligger i att stötta Vänsterpartiets EU-parlamentariker i det parlamentariska arbetet samt driva Vänsterpartiets EU-politiska arbete framåt i Europaparlamentet. Men också utåtriktat och förankrande arbete i Sverige är viktiga beståndsdelar.

Kvalifikationer

Vi söker en person som:

– Har tidigare erfarenhet av att vara chef.

– Har ett stort intresse för att leda, utveckla och organisera personal och verksamhet.

– Delar Vänsterpartiets värderingar.

– Har omsorg om Vänsterpartiets organisation, profil och politik.

– Är strukturerad, kommunikativ, och utvecklingsorienterad.

– Känner sig hemma i såväl strategiska som operativa frågor.

– Har erfarenhet av budgetansvar.

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i en internationell miljö, med tydliga politiska målsättningar att göra ett ambitiöst avtryck för Vänsterpartiets politik.

Språkkunskaper i engelska är ett krav. Arbetsort är Bryssel, Belgien. Tjänsteresor till Strasbourg, Sverige m.m. förekommer regelbundet.

Anställningen är tidsbestämd i fem år (en mandatperiod med anställningsavtal till och med 30 juni 2024). Tjänsten är på heltid. Tillträde snarast.

Ansökan
Vi startar rekryteringsprocessen direkt det kommer in ansökningar men sista dag att ansöka är den 30 juni 2019. Skicka ansökan och CV med e-post till [email protected] Ange ”Ansökan kanslichef Bryssel”.

För mer information kontakta:

Sofia Johansson, kanslichef Vänsterpartiet, e-post: [email protected], telefon: 0739-06 12 21

Malin Björk, EU-parlamentariker, e-post: [email protected]