• Hem
  • Välkommen till ...
Internt

Välkommen till Vänsterpartiet, Magnus!

Vänsterpartiet känns modernt och modigt, säger Magnus Lagerholm.

 

Du har gått med i Vänsterpartiet. Varför just nu?

– Det är ingen särskild fråga som avgjort, sakfrågor kommer och går, men grunden består, tycker han.

Den plattform som partiet står på känns stabil och trygg, anser Magnus.

– Vänsterpartiet är inte ängsligt, det har en riktning och är på väg framåt. Jag upplever att partiföreträdarna inte är rädda för att sticka ut och säga vad de tycker. Och man pratar inte bara, utan vill omsätta politiken i handling.

– Jag tycker att Vänsterpartiet känns, ja… modernt och modigt! Som jag, säger Magnus och skrattar.

Han har ingen fastlagd plan för vad han vill göra i partiet. Men han vill vara delaktig och utveckla verksamheten. Hitta nya vägar och lösa problem.

– Det är ju mitt jobb, säger han. Något jag kan.

 

Att hjälpa folk är väldigt givande

Magnus Lagerholm är född 1962 i Kungälv, yngst av fyra syskon. Föräldrarna kommer från Dalarna, där pappan jobbade på Avesta Jernverk. Pappan hade arbetat på verket ända sedan han var tretton år, berättar Magnus.

Men så öppnades en filial utanför Kungälv, Bohusverken, där de också tillverkade järn och hela familjen flyttade med till Kungälv. Mamman var hemmafru.

– Så var det ju på den tiden, säger han.

Där växte Magnus upp och efter gymnasium och värnplikt arbetade han skift i fyra år på en kemifabrik. På fritiden läste han vidare och utbildade sig så småningom till sjukgymnast. Nu har han en egen klinik i Ytterby sedan 21 år.

– Det är både yngre och äldre som kommer och problemen kan vara arbetsrelaterade eller ha andra orsaker. Att jobba nära folk, och få dem att fungera bättre eller rent av bli helt bra är väldigt givande, säger han. Det är ett kul jobb!

 

Elbas och motorcykel, ett måste för Magnus

Magnus Lagerholm är en man med många strängar på sin lyra, eller kanske snarare gura. Som gammal hårdrockare tycker han fortfarande att det är kul att ta ut låtar och koppla av jobbet med hjälp av sin elbas.

– Men det är bara på skoj, säger han.

Annars uppskattar han också att köra motorcykel.

– Man kan inte jobba konstant. Det är avkopplande att köra motorcykel, då är du är nära vägen, maskinen och naturens dofter. Ingen kan ringa eller störa. Även klimatmässigt är det bättre än att köra bil, så det känns bra även det, säger han.

Men det blir mest dagsturer, som längst har han varit i Skåne, Småland eller Halland.

Magnus har en HD, 1650 kubik. Alltså en stor, tung cykel. Och frun sitter inte bakpå, hon har en likadan!

– Annars blir det orättvist, säger han och skrattar.

Tillsammans har de också två tonårspojkar.

Magnus tränar också flera gånger i veckan, styrketräning och powerwalk för att hålla kroppen i form. Det behövs i jobbet, säger han. I september gav han också ut en bok; Kråkans hus. En äventyrsroman med vänstervinkel. Hans senast lästa bok var Mot fyren av Virginia Woolf.

Helt klart är att det inte är en soffpotatis som sökt sig till fyren i politiken.

 

Text: LG