• Hem
  • Välkommen Jens ...
Internt

Välkommen Jens Storm!

Under sommaren har Vänsterpartiet fått 977 nya medlemmar. En är Jens Storm, fritidsledare och projektledare med hjärtat hos hårdrocken.

Varför gick du med i Vänsterpartiet just nu?

– Jag kan inte peka på någon enskild händelse. Men jag tycker det är väldigt oroande vad som händer i det politiska landskapet i Sverige och på annat håll.

– Det handlar om frågan om hur vi ser på varandra, människors lika värde, säger han. Jag ville ta tydligare ställning genom att gå med i Vänsterpartiet och engagera mig på ett annat sätt kan man säga. Mitt yrke handlar ju redan mycket om de här frågorna.

– Vi har verkligen inte heller samma möjligheter att påverka och komma till vår rätt och göra oss hörda. Systemet idag är tvärtom konstruerat så att vi har olika möjligheter att skapa något vettigt åt oss och för varandra i livet.

– Det behövs göras mycket, mycket mer för jämlikheten.

Jens Storm är 43 år och bor i ”Sumpan” det vill säga Sundbyberg, men är uppväxt i Järfälla utanför Stockholm. Där jobbar han fortfarande.

– Jag har under ett antal år jobbat som föreståndare på olika fritidsgårdar och med olika mötesplatser för unga i kommunen, berättar han.

Nu jobbar han halvtid med att utveckla Järfällas fritidsgårdar och den andra halvan som projektledare för uppstarten av ett nytt kulturaktivitetshus på Söderhöjden i Jakobsberg.

– Jag trivs bra med jobbet. Det är ett viktigt och meningsfullt arbete, där det händer mycket bra saker, men som kan bli ännu bättre och utvecklas ännu mer.

Jens växte upp med sin mamma som var apotekare och pappa som var läkemedelsforskare. Han hade också en yngre bror. Idag bor han i en hyreslägenhet med sina båda söner, 7 och 9 år, samt två kattor. Barnen har han hand om varannan vecka. Han gillar friluftsliv, träning och meditation, men spelar fortfarande lite musik också i den mån han hinner.

För från början var Jens Storm musiker.

– Jag hamnade på fritidsgårdarna på musikmeriter, kan man säga.

Parallellt med musikerjobbet så ordnade han musikskolor, studios, replokaler på olika fritidsgårdar. Så småningom blev den sociala delen av yrket nästan ett större intresse än musiken. Och han utbildade sig på Tollare folkhögskola i socialpedagogiskt ungdomsarbete.

Som musiker spelar han rock i olika former och då sologitarr. Han är uppväxt i den klassiska hårdrocken, Motörhead, Kizz och liknande. Numera lyssnar han mycket på jazz och elektronisk musik, men hjärtat klappar fortfarande för den gamla hårdrocken.

 

Tänker du aktivera dig i Vänsterpartiet?

– Jag skulle nog gärna aktivera mig mer, just nu är det en tidsfråga, men jag kan tänka mig att aktivera mig mer efterhand.

 

Om du hade ett magiskt trollspö, vad skulle du trolla fram då?

– Vilka svåra frågor! säger han och funderar en stund.

– Något som är obegripligt för mig är hur en del kan sitta här med alla dessa resurser och tycka att vi inte har råd, att hjälpa andra människor, när vi faktiskt HAR det. Det blir surrealistiskt för mig när en del kan sitta i en villa med två Lexusar och tycka att vi som land inte har råd att hjälpa flyktingar exempelvis.

– Så jag skulle trolla fram en massiv förbättring av hela mänsklighetens empatiförmåga. Med omedelbar effekt. Det tror jag vore en bra början!