• Hem
  • Välfärd för all...
Pressmeddelanden

Välfärd för alla – en viktig HBTQ-fråga

När HBTQ-vänstern samlades för valupptakt i helgen stod välfärdsfrågorna i centrum.
– Vänsterpartiet kämpar för en välfärd alla ska kunna lita på. Vi HBTQ-personer vill också ha en fritidsgård vi kan hänga på, vi vill bemötas med kunskap när vi söker oss till sjukvården och när vi blir äldre vill vi ha en stöd av en äldreomsorg som förstår våra behov. För många av oss är dessutom välfärden vår arbetsplats, säger Hans Linde, talesperson i HBTQ-frågor (V)

Vänsterpartiet har alltid gått före när det gäller HBTQ-frågorna. Redan 1973 motionerade vi i riksdagen om samkönade äktenskap. Idag fortsätter Vänsterpartiet att gå före i riksdag, EU-parlamentet, landsting och kommuner.
– För oss är arbetet mot vinster i välfärden också en HBTQ-fråga. Girighet och vinstintressen i välfärden slår inte bara sönder kvalitet, det gör det också mycket svårare för oss att garantera en bra välfärd för alla, säger Hans Linde.
– Vi vill också se en familjepolitik som utgår ifrån att vi är ett land av stjärnfamiljer då familjer ser olika ut och bildas på olika sätt. I riksdag, landsting och kommuner kommer vi att arbeta för att alla ska bemötas med kunskap och respekt – oavsett hur man lever sitt liv.

För mer information:
Hans Linde, talesperson i HBTQ-frågor (V)
tel 070 – 290 07 40
Åsa Mattsson, pressansvarig (V)
070 – 338 25 39
Vänsterpartiets presstjänst:
070 – 620 00 64