• Hem
  • Valet 2018 hand...
Nyheter

Valet 2018 handlar om ett Sverige för alla eller bara för de rikaste

Valåret 2018 inleds 9-11 februari då Vänsterpartiet samlas till kongress i Karlstad. Ombud från hela landet ska diskutera och besluta om den valplattform som ska vägleda Vänsterpartiet i valrörelsen. Temat för valplattformen är jämlikhet. Det är en plan för ett Sverige för alla, inte bara för de rikaste.

Partistyrelsen har tagit intryck av de synpunkter som inkommit och har tagit fram ett förslag som ännu tydligare fokuserar på att skapa en ekonomi för alla, inte bara för de rika. Två viktiga jämlikhetsområden har lagts till: trygghet i jobbet och sjukvård.

– Årets valfråga blir jämlikhet. Vi är idag det enda partiet som vill och har en politik för jämlikhet. För några decennier sedan var Sverige världens mest jämlika land. Så är det inte längre. Vi vet att jämlika samhällen ger större frihet och mer möjligheter till alla människor. Länder som är jämlika är också bättre på att lösa större samhällsutmaningar som klimatförändringar, rasism eller en otillräcklig välfärd. Därför arbetar Vänsterpartiet för att skapa ett samhälle för alla – inte bara några få, säger Jonas Sjöstedt.

Läs mer inför kongressen:

Jonas Sjöstedts presentation från pressträff inför kongressen (2018-01-15)

Det reviderade förslaget till valplattform