• Hem
  • Valdokumenten p...
Nyheter

Valdokumenten presenterade

På söndagen presenterades partistyrelsens förslag till uttalanden inför EU-valet och riksdagsvalet nästa år. Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson träffade pressen.

Kongressuttalandet inför riksdagsvalet drar upp riktlinjerna för våra prioriteringar och förklarar varför man ska rösta på Vänsterpartiet. Vänsterpartiet är ett centralt parti för att byta politik och regering. Den regering Sverige behöver måste sätta kampen mot arbetslösheten främst och göra upp med privatiseringspolitiken. Det går bara att göra med ett starkt Vänsterparti.

EU-utalandet fokuserar på vikten av kritiska röster i EU-parlamentet. Vi vill ha ett nära samarbete mellan demokratier, inte en odemokratisk superstat i Europa. Därför stöder vi krav om att avgränsa EU:s makt, demokratisera unionen och öka medlemsländernas inflytande.

Dessutom redovisades resultaten från den stora enkät som gått ut till partiföreningarna. Den visar att en överväldigande majoritet tror att det vore bra för Sverige om Vänsterpartiet satt i en regering. Partiföreningarna menar också att de viktigaste frågorna i valrörelsen kommer att bli arbetslösheten och vinster i välfärden.

Kongressuttalande(pdf)

EU-uttalande (pdf)

Förvalsenkät (pdf)