• Hem
  • Tre frågor till...
Bakom kulisserna

Tre frågor till Marie Antman, Vänsterpartiets kommunikationschef

1.Hur är det att vara kommunikationschef för Vänsterpartiet?
Det är väldigt roligt och väldigt intensivt. I mitt jobb möts de långsiktiga strategierna för att partiet ska växa och Sverige ska blir ett rättvisare och jämlikare land med alla de dagliga händelser i och utanför partiet som media rapporterar om. Det är en konst att både kunna hålla fast vid målet och hantera alla inkast från sidan.

2.Vad gör en kommunikationschef på en kongress?
Planerar och hanterar all extern kommunikation från kongressen. Det är alltifrån att det ser bra ut på scen till partiledarens presskonferenser och från att publicera besluten på vår kongresshemsida till att se till att alla journalister får bästa möjliga service för att kunna bevaka kongressen. Exakt vad det innebär får jag lära mig den här helgen eftersom detta är min första kongress som kommunikationschef.

3.Vad önskar du att besökare tar med sig från årets kongress?
Jag önskar att de går hem med känslan av att det är hos oss det händer. Vi är partiet som gör konkret skillnad i svensk politik, som har idéerna för framtiden och som kan samla folkrörelser för att genomföra vänsterpolitik. Kort och gått att de går hem med känslan att det är tillsammans vi gör skillnad.