Tre frågor till Jennifer Fahrije-Zetterman, kongressnykomling från Älvsborg


Hej Jennifer Fahrije-Zetterman!

1.Vem är du?
Jag är Jennifer från Ales kommun i Älvsborg och det här är min första kongress! Jag är ett av nio ombud från distriktet. Jag gick med i Vänsterpartiet strax innan valet 2014 och då ringde jag helt enkelt upp partiföreningen och sa att jag ville gå med och att jag ville hjälpa till i valrörelsen. De blev glada och välkomnade mig och på den vägen är det.

2.Vad tycker du om kongressen såhär långt?
Jag tycker det är jätteintressant och framförallt roligt att vara här och träffa andra medlemmar från runt om i landet. Det är häftigt att få vara med och påverka partiets politik och jag är extra stolt att vi nu i partiprogrammet har stärkt upp partiets skrivningar kring HBTQ. I övrigt tycker jag att kongressen är proffsigt organiserad och vill särskilt lyfta fram den separatistiska träffen för kvinnor som verkligen peppade mig och gav handfasta tips för att våga gå upp i talarstolen.

3.Vad kommer du ta med dig hem från kongressen?
Känslan av tillhörighet och gemenskap som jag fått av att vara tillsammans med vänsterpartister och få diskutera politik kommer jag ta med mig hem! Ja, och att jag fick förtroendet från mitt distrikt att åka som kongressombud såklart!