• Hem
  • Praktikant till...
Jobba hos oss

Praktikant till VIF

Var med och arbeta för en demokratisk och rättvis värld! Solidaritetsorganisation i spännande utvecklingsprocess söker praktikant med inriktning på kommunikation och ansökningar till finansiärer. Du är en noggrann, kvalitetsmedveten person som med lätthet samverkar med andra.

Vänsterns Internationella Forum (VIF) är Vänsterpartiets organ för internationellt solidaritetsarbete. Verksamheten är i första hand inriktad på projekt som syftar till att öka respekten för mänskliga fri- och rättigheter, bekämpa förtryck och könsdiskriminering samt stimulera demokratiska processer och främja en ekologisk hållbar utveckling. VIF har sitt kansli på Kungsholmen i Stockholm och har två anställda.

Om praktiken
Som praktikant kommer du få en unik inblick i hur VIF tillsammans med systerorganisationer runt om i världen arbetar för allas rätt att åtnjuta de mänskliga rättigheterna och möjligheten att delta i det demokratiska livet. Praktiken görs under handledning av VIF:s generalsekreterare. VIF är inne i en spännande utvecklingsprocess som du som praktikant kommer vara en del av. Tillsammans med övrig personal får du, med fokus på kommunikation och ansökningar till finansiärer, vara med och utveckla organisationen vidare.

För den här praktiken ser vi att du:

  • Har relevant bakgrund inom kommunikation, mänskliga rättigheter, statsvetenskap eller internationella relationer.
  • Har goda kunskaper att jobba med utformning och uppdatering av hemsidor.
  • Har vana av att skriva informativa och/eller opinionsbildande texter för social media.
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska – spanska är meriterande.
  • Har förmåga att arbeta självständigt, problemlösande och kreativt.
  • Delar Vänsterns Internationella Forums värderingar.

Har du erfarenhet av engagemang inom främst solidaritetsrörelsen eller av ideell sektor sam av att skriva ansökningar till finansiärer är det ett stort plus.

Praktisk information
För att kunna genomföra praktik på Vänsterns Internationella Forum behöver du en godtagbar huvudman som står bakom, vilket innebär att du studerar en poänggivande praktikkurs via högskola/universitet eller att du genomför praktiken via Arbetsförmedlingen. Praktikperioden bör omfatta minst en halv termin (ca 10 veckor) eller en hel termin (ca 20 veckor) men viss flexibilitet finns. Det är önskvärt att praktiken genomförs på heltid. Praktiken är förlagd på vårt kansli på Kungsholmen i Stockholm (beroende på Folkhälsomyndighetens rådande rekommendationer).

Så här söker du
Låter det här som en praktik för dig? Skicka då ditt CV tillsammans med personligt brev till [email protected] senast söndag 29 november. Märk ansökan ”Praktik VT-2021”.

Ansökningar behandlas konfidentiellt. Intervjuer sker löpande.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Vänsterns Internationella Forums generalsekreterare Nike Dahlskog, på [email protected] eller +46 (0) 8-617 51 13.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk