podcast

Hembakt avsnitt 6 – gäst Agneta Stark

Hembakt avsnitt 6 – gäst Agneta Stark
Hembakt med Jonas

 
 
00:00 / 45:57
 
1X

Agneta Stark är företagsekonom och en mycket välkänd samhällsdebattör. Men kanske allra mest är hon känd för att under valet -94:a ha startat det feministiska nätverket Stödstrumporna. Agneta var också en av frontfigurerna för Nej-sidan om EU-medlemskap samma år och senare varit rektor vid Högskolan i Dalarna och föreläst om företagsekonomi och genusforskning på många platser både i Sverige och Europa. I detta avsnitt hör vi Jonas och Agneta diskutera bl.a feministisk ekonomi, vad fan får jag för pengarna och hur tillståndet egentligen är i Sverige. 

Samtalsledare: Åsa Matsson
Musik: David Szesztay


Jonas Äppelbröd med hasselnötter

1 dl hasselnötskärnor
3 krm jäst
2 dl kallt vatten
2 st grovrivna äpplen med skal
2 msk mörkt muscovado- eller farinsocker
3 ½ dl rågsikt
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt

( extra smaktillägg: mald kanel och kardemumma, några tsk) 

Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme eller tills de fått lite färg. Rör ihop alla ingredienser till en deg i en bunke. Låt jäsa i 8 timmar under lock eller plastfolie. Smöra en form /1 ½ liter) och klicka ner degen. Platta till med fuktad hand. Strö på lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 45 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader i god tid. Klipp några snitt i genen med sax och sätt in formen på galler strax under mitten av ugnen. Sänk temperaturen till 200 grader och grädda ca 55 minuter. Vänd eventuellt ut brödet och grädda utan form de sista 10 minuterna – det ger bra yta runtom.

Låt brödet svalna på galler en stund innan du skär i det.

Dela den här sidan:

Kopiera länk