• Hem
  • Otillräckligt s...
Pressmeddelanden

Otillräckligt skydd mot stora hyreshöjningar vid renovering

Idag överlämnade Hyresgästutredningen sitt betänkande ”Stärkt ställning för hyresgäster” till regeringen. Utredningen föreslår bland annat att det ska tas större hänsyn till hyresgästernas intressen när värden vill bygga om eller renovera. Den kommande hyreshöjningen ska däremot enbart uppges i information till hyresgästen om det är överenskommet, det blir inget krav.
–  Vänsterpartiet hade önskat att en eventuell hyreshöjning förhandlades redan innan man sätter igång med åtgärderna. Nu blir utredningens förslag inte ett tillräckligt skydd mot för stora hyreshöjningar, säger Nooshi Dadgostar, bostadspolitisk talesperson i Vänsterpartiet.

När det gäller andrahandsuthyrning föreslås inte heller förändringar i de skyhöga andrahandshyrorna som tillåts nu.
– Det är märkligt att alla hyresrätter inte värderas på samma sätt i våra städer – utan att andrahandshyror i just privatbostäder ligger så mycket högre, säger Nooshi Dadgostar.
– För oss är det uppenbart att hyresgästernas ställning behöver stärkas kraftigt på bostadsmarknaden och det gäller särskilt dem som i bostadsbristen tvingas hyra för oskäliga hyror i andra och tredje hand.

För mer information:

Nooshi Dadgostar
Bostadspolitisk talesperson (V)
073-669 49 91

Vänsterpartiets presstjänst
070-620 00 64