• Hem
  • Ny ordförande f...
Nyheter

Ny ordförande för kvinnors organisering

Förra veckan valdes Carolina Gustafsson, partistyrelseledamot och ordförande för föreningen Vänsterpartiet Kiruna, till ny ordförande för kvinnors organisering i Vänsterpartiet.
– När jag fick frågan var det självklart att tacka ja. Vårt internfeministiska arbete är viktigare än någonsin.

Kvinnors organisering är avgörande för hur vi formar framtidens samhälle, menar Carolina Gustafsson och påpekar att den partiparlamentariska utvecklingen är oroande.

– Kristdemokrater talar om ”borgerlig feminism” samtidigt som deras politiker motarbetar kvinnors rätt till sin egen kropp. Därför är arbetet med kvinnors organisering för att öka kvinnors makt och inflytande — på alla fronter — oerhört viktigt, säger Carolina Gustafsson.

I spåret av Metoo står de feministiska frågorna högt upp på agendan. Vänsterpartiet har som parti bara börjat sitt arbete och det finns mycket kvar att göra internt.

– När Vänsterpartiet lyckas i det interna feministiska arbetet ger det resultat i vårt externa politiska arbete. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med styrgrupp, de internfeministiskt ansvariga och resten av partiet — för att göra skillnad.