Mer pengar till dem med tunnast plånböcker


Vid månadsskiftet får personer med sjuk- och aktivitetsersättning upp till 200 kronor mer i plånboken per månad. Den första utbetalningen sker 19 oktober. Reformen berör mer än 200 000 människor som på grund av sjukdom, skada eller funktionsnedsättning inte kan arbeta heltid.

– Höjningen av sjuk- och aktivitetsersättningen visar att det är skillnad på höger och vänster i politiken. När regeringen väljer att samarbeta till vänster blir livet lite bättre för de som länge haft det tufft ekonomiskt, säger Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Höjningen av sjuk- och aktivitetsersättningen är en av flera reformer som annonserades i vårändringsbudgeten för 2015. Andra reformer som har införts tidigare under hösten är höjt golv i a-kassan, höjt underhållsstöd för ensamstående föräldrar och höjt bostadstillägg för pensionärer. Reformerna är ett resultat av en uppgörelse mellan regeringen och Vänsterpartiet.

För mer information:

Karl Lindberg, pressekreterare för Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson, 072-576 56 57

Vänsterpartiets presstjänst, 070-620 00 64

En kommentar till “Mer pengar till dem med tunnast plånböcker”

  1. Hans-Erik Pettersson v Västervik

    Rapport från verkligheten! Höjningen av sjuk-och aktivitetersättningen innebär i många fall ingen höjning alls i praktiken! Om den inkomstrelaterade ersättningen höjs (64,7&) så minskar garantiersättningen. Resultatet blir ingen höjning alls. Så blir utfallet för mig och många andra.