• Hem
  • Kryssningsmissi...
Pressmeddelanden

Kryssningsmissiler är inte svaret på krisen i Syrien

Efter den fruktansvärda attacken mot civila i Damaskus-förorten Ghouta den 21 augusti ökar nu riskerna för ett USA-lett anfall mot Syrien. Vänsterpartiet fördömer attacken mot civila och motsätter sig en USA-ledd militär attack mot Syrien.

– Syrien är just nu den värsta humanitära katastrofen på jorden. Mycket talar för att en militär attack skulle förvärra den redan mycket allvarliga situationen i Syrien. En attack kommer leda till att flera civila syrier dödas och risken är stor att en attack skulle leda till att Assads regim trappar upp våldet mot sin egen befolkning och att flera av grannländerna dras in i kriget, säger Hans Linde, utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

–  Nu måste FN:s inspektörer ges en chans att slutföra sina undersökningar. Skulle deras rapport visa att kemiska vapen använts så är det centralt att FN:s medlemsstater enas om ett gemensamt svar med krav på att de ansvariga ställs inför rätta, att det införs ett vapenembargo mot Syrien och att parternas tvingas till förhandlingsbordet, säger Hans Linde.

–   Det finns ingen militär lösning på det blodiga inbördeskriget i Syrien. Ska våldet upphöra krävs en politisk lösning som inkluderar en demokratisk övergång, att Assad lämnar över makten och att Syriens olika etniska och religiösa grupper får sina rättigheter garanterade, säger Hans Linde.

 

För mer information;

Hans Linde

0702-900740

 

Vänsterpartiets presstjänst

070-620 00 64