Riksdagsgruppen

Linda Westerlund Snecker

Östergötland

Ledamot i justitieutskottet, ersättare i utbildningsutskottet

Kontakt

[email protected]

070-914 07 76

Linda Westerlund Sneckers personliga berättelse

Jag blev feminist innan jag blev vänster, för jag pallade inte med att killarna i skolan tog mycket mer plats och utrymme än tjejerna. Det var så tydligt att killarna levde med helt andra förutsättningar än tjejer, och det var då jag insåg att något är riktigt fel i samhället. För att fixa till det behövs feminismen.

Feminismen har sedan dess genomsyrat mitt liv, från att ordna feministisk självförsvar på skolgympan i gymnasiet till att bli aktiv i Vänsterns studentförbund vid Linköpings universitet. Till att vara småbarnsmorsa och sitta på den östgötska bänken i riksdagen. Men det är fortfarande samma brinnande känsla för att samhället måste bli mer jämställt som driver mig.

Vänsterpartiet var ett självklart val för mig. Vänsterpartiet har bäst feministisk politik. Det pirrar fortfarande i mitt feministiska hjärta när jag tar tåget till riksdagen varje vecka för att arbeta för jämställdhet, det är så häftigt! Jag vet också att det går att göra skillnad. Det var sådant jag inte fick lära mig som liten, att jag kunde göra skillnad och att stora skillnader gör man tillsammans med andra. Nu vet jag att det går att göra skillnad, och genom att fortsätta jobba i riksdagen vill jag fortsätta driva på den feministiska politiken i Sverige.