Riksdagsgruppen

Elin Segerlind

Fyrbodal

Ledamot i miljö- och jordbruksutskottet

Kontakt

[email protected]

072-467 61 81

Elin Segerlinds personliga berättelse

Jag har varit politiskt intresserad hela mitt liv. För mig är politik ett sätt att påverka och förändra samhället till det bättre. Under många år har vi sett hur det varit precis tvärtom. Politik har skapat skillnader mellan oss mellan fattiga och rika. Det är en förändring som jag vill vara med och stanna och vända.

Mitt politiska engagemang i Vänsterpartiet tog fart på allvar för ett par år sedan när jag flyttade till Mellerud. Där mötte jag en liten partiförening som pratade mycket kommunpolitik. Vi skrev motioner och de gick igenom, vi driver på för schyssta anställningsvillkor för kommunens personal och möter motstånd, men vi fortsätter kämpa. Tillsammans skapar vi verklig förändring och ett bättre Mellerud. Det är en drivkraft i sig.

För mig är engagemanget i Vänsterpartiet och viljan att representera partiet oavsett sammanhang idag en självklarhet. Det är en viktig del av den jag är. När jag ser mina barn växa upp och det samhälle som möter dem och så många andra, så känner jag verkligt starkt – det räcker nu! Det räcker med ett samhälle som gynnar några rika och lämnar brödsmulor till andra. Det räcker med ett samhälle som behandlar män bättre än kvinnor och det räcker med ett samhälle som ger anställda så dåliga villkor att de blir sjuka av att arbeta. Det räcker nu. Jag är innerligt trött på samhällets oförmåga att ta hand om varandra och jag vet att vi tillsammans gör skillnad. Det driver mig varje dag och kommer fortsätta driva mig även efter valet.