• Hem
  • Jonas Sjöstedts...
Kongress 2018

Jonas Sjöstedts öppningstal till kongressen

I ett soligt Karlstad har nu Vänsterpartiets 42:a kongress inletts. Jonas Sjöstedt öppnade kongressen med ett personligt tal om jämlikhet som starkt präglades av Vänsterpartiets politik för och visioner om ett Sverige för alla – inte bara för de rikaste.

– För vänsterpartister är jämlikhet det självklara. Vart vi än vänder oss, vad vi än tar oss an, så strävar vi efter jämlikhet. Vi går samman och lyfter bort de hinder som står i vägen för att mötas som likar, med samma chanser och möjligheter, sa Jonas Sjöstedt i sitt tal.

Mycket av talet handlade om Vänsterpartiets roll i svensk politik på lokal och central nivå.

– På vägen hit passerade jag apoteket på Järnvägsgatan här i Karlstad. Där kan nu föräldrar hämta ut medicin gratis för sina barn. På vårdcentralen lite längre bort kan kvinnor nu göra mammografi och cellprovtagning utan kostnad. Och de som jobbar där på apoteket, vårdcentralen, i restaurangen här utanför och på alla andra svenska arbetsplatser – från och med i sommar blir det billigare för dem att vara med i facket. Vänsterpartiet är inte sådana som bara snackar – vi förverkligar.

Lyssna på talet här.

Läs talet här.