• Hem
  • Jonas Sjöstedt
Jonas Sjöstedt

Jonas Sjöstedt

Jag blev vänsterpartist för att jag vill vara med och skapa ett jämlikt samhälle som är bra för alla.

Jag är gift med Ann och vi har två barn, tvillingarna Tor och Greta. Jag bor på landet utanför Umeå men reser ofta runt med tåg i Sverige.

Tor och Greta är födda med ett par minuters mellanrum. Men de kommer att mötas av olika förväntningar. Av en enda anledning – en är pojke, en är flicka. För mig är det självklart att vi ska få samma möjligheter oavsett vilka vi är eller vilken bakgrund vi har.

I Umeå arbetade jag som montör på Volvo lastvagnar i fem år. Under 90-talskrisen blev jag uppsagd. Min äldsta dotter Karin var bara några år gammal då och jag minns oron för att få ekonomin att gå ihop.

Att vara partiordförande är ett fantastiskt roligt uppdrag, jag brinner för rättvisa, jämlikhet och klimatet. För mig handlar politiken om att göra livet bättre för dem som bäst behöver det. Tillsammans kan vi bygga ett jämlikt Sverige.

För ett par dagar sen berättade jag att jag kommer att sluta som partiledare efter Vänsterpartiets kongress i maj. Jag skrev lite om anledningarna på min Facebooksida – läs gärna!

Jonas i media

Sociala medier

Jonas poddar

Snack med Sjöstedt

Snack med Sjöstedt

Julspecial

Den 11 december var det dags för årets sista Snack med Sjöstedt på Bar Brooklyn i Stockholm. Gäster denna gång…

Engagera dig i Vänsterpartiet!

Det finns flera sätt att vara med och förändra samhället till det bättre redan idag: allt från att bli medlem till att dela en bild på Facebook. Läs mer om hur du kan engagera dig tillsammans med oss här.