• Hem
  • Jonas Sjöstedt ...
Kongress 2018

Jonas Sjöstedt omvald som partiledare

Vänsterpartiets kongress valde idag enhälligt om Jonas Sjöstedt som partiledare. Jonas Sjöstedt går därmed in i sin andra riksdagsvalrörelse som partiledare för Vänsterpartiet.

– Kära partikamrater. Att få vara ordförande för Vänsterpartiet är det finaste uppdrag jag kan tänka mig. Tack för ert förtroende, sa Jonas Sjöstedt.

– Vi går in i ett viktigt år nu. Det är vi som ska se till att SD inte får någon makt över den svenska politiken, det är vi som ska se till att borgerliga partier inte ska styra i Sverige och det är vi som ska se till att göra samhället mer jämlikt. Jag lovar att göra allt jag kan för att vi ska lyckas med det här men en sak är jag helt övertygad om, jag kan bara göra det tillsammans med er.